Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Elektrovojvodina“ obeležila pola veka postojanja

    „Iza „Elektrovojvodine“ je 54 godina uspešnog postojanja i rada, a to je i potvrda starteškog značaja kompanije za podizanje kvaliteta života i rada svih građana na ovom prostoru i dalji napredak privrede i ekonomije Vojvodine i Srbije,“ rekao je direktor ovog preduzeća Tihomir Simić na jučerašnjoj svečanosti na kojoj je obeležen ovaj značajan jubilej.

    “ Više od pola veka „Elektorovojvodine“ potvrđuje da je naša kompanija davala važan stimulans razvoju privrede, da će se u tom pravcu i nastaviti te da se napor u stvaranju preduslova za bolju budućnost novih generacija može obezbediti zajedničkim delovanjem 44 lokalne samouprave, grada Novog Sada i Vlade Vojvodine i na taj način obezbediti potpuna energetska sigurnost Vojvodine i Srbije,“ rekao je Simić.

    On je ukazao da je „Elektrovojvodina“ 54. godišnjicu postojanja dočekala s izuzetnim poslovnim rezultatima iz prošle godine i jasno postavljenim ciljevima za ovu godinu. Prošle godine je u energetsku infrastrukturu investirano više od 30 miliona evra, čime je otovorena mogućnost da se ove godine postigne ukupan plasman od 40 miliona evra i još značajniji efekti. Po njegovim rečima, prošla godina započeta je s minusom od preko 1,2 milijarde dinara na završnom računu, a kraj godine dočekan je s pozitivnim neto finasijskim rezultatom od 527 miliona dinara. Zahvaljujući tome, ali i sadašnjim trendovima i povećanju naplate isporučene električne energije te smanjenju gubitaka, „Elektrovojvodina“ se svrstala u red najuspešnijih društava u EPS-u i među najuspešnije u javnom sektoru Srbije.

    Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor ukazao je da je neophodno da naša zemlja postane uspešnija u mnogim sferama, a da bi se to i postiglo potrebno je stvaranje novih vrednosti, za šta je izuzetno važno podizanje nivoa infrastrukturne opremljenosti, ali i proizvodnja energije. Po njegovim rečima, rezultati „Elektrovojvodine“ iz prošle godine put je kojim treba nastaviti, a da su trendovi koji su u delokrugu rada ove kompanija- korišćenje alternativnih izvora energije, kao i podizanje energetske efikasnsoti, izuzetno važne stanice na tom putu.

    “ Promene u društvu i poslovanju svuda su oko nas, pa su i pred „Elektrovojvodinom“ promene, koje su veliki izazov za sve, ali sam siguran da će ova kompanija, zahvaljujući dugoj i uspešnoj tradiciji, ali i kvalitetnom rukovodstvu i kadrovima, na pravi način odgovoriti na njih u korist i zadovoljstvo građana,“ rekao je Pastor.

    Direktor Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije Bojan Kovačić ukazao da je saradnja s „Eleketrovojvodnom“ uspostavljena na više nivoa, te da su kampanje ovog preduzeća, usmerene ka povećanju energetske efikasnosti i edukacijia najmlađih u tom domenu, značajan doprinos u razvijanju svesti građna o važnosti štednje energij za budućnost. Direktor za strateško planiranje i inženjering u distribuciji u Direkciji za strategiju i investicije „Elektroprivrede Srbije“ Miroslav Lutovac rekao je da „Elektrovojvodina“ na najbolji način pokazuje značaj spoja efikasnosti i efektivnosti, te da je iz godine u godinu sve uspešnija i to ne samo zbog konkurencije, već zato što se nadmeće sa samom sobom, dok je dekan Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu Ilija Ćosić istakao da je strateška saradnja ovog fakulteta i „Elektrovojvodine“ obostrano korisna i podsticaj je obrazovanju savremenih kadrova u oblasti enregetike.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE