Ćirić: Železara Smederevo neće biti zatvorena

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ćirić: Železara Smederevo neće biti zatvorena

  Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izjavio je juče da Železara Smederevo neće biti zatvorena, kao i da druga visoka peć zasad neće prestati da radi.

  Ćirić je nakon sastanka sa predstavnicima sindikata Železare Smederevo rekao da postoji mogućnost da se to dogodi u narednom periodu zbog veoma teške situacije koja je izazvana stanjem na svetskom tržištu čelika.

  On je najavio da će danas biti nastavljeni razgovori sa rukovodstvom Železare u vezi sa jednim velikim potencijalnim poslom koji bi trebalo da bude zaključen u narednih deset dana.

  Prema njegovim rečima, ukoliko bi se i dogodilo da druga visoka peć bude stavljena na tihi hod, postoji mogućnost da se nastavi sa smanjenom proizvodnjom.

  Ćirić je ukazao na to da je postignuta saglasnost o tome da se predstavnici Vlade Srbije i sindikata Železare Smederevo kontinuirano sastaju i dogovaraju jer je Železara strateški važna za Srbiju.

  Državni sekretar Ministarstva finansija i koordinator za Železaru Smederevo Dušan Nikezić istakao je da će Vlada pokušati da nađe rešenje za obezbeđivanje finansijskih sredstava kako bi Železara nastavila da radi u naredna dva meseca.

  Nikezić je saopštio da će ona od septembra sigurno nastaviti da radi punim kapacitetom i napomenuo da je ova železara budućnost srpske privrede, pri čemu će Vlada nastaviti da podržava njen rad.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE