Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mardokova News Corporation deli se na dve kompanije

    News Corporation Ruperta Merdoka biće podeljena na dve kompanije, od kojih će jedna raditi na štampanim i izdavačkim projektima, a druga će se baviti zabavom.

    Predloženo je da se globalni medijski konglomerat podeli na dve kompanije. Jedna će raditi kao izdavačka kuća posvećena štampi i knjigama, a druga će biti šou biznis kompanija, u kojoj će biti studio Twentieth Century Fox, televizijska mreža Fox i informativni kanal Fox.

    Merdok će biti na čelu obe kompanije, a očekuje se da će se podela okočati za oko godinu dana.

    Medijski magnat je u julu prošle godine ugasio tabloid News of the World zbog afere prisluškivanja, nastale kada su novinari tog tabloida optuženi da su prisluškivali telefonske razgovore i govornu poštu javnih ličnosti i žrtava nasilja da bi došli do tema.

    Merdok je u februaru pokrenuo novo nedeljno izdanje lista The Sun, a skandal zbog prisluškivanja je kompaniju News International, britanski ogranak News korporacije, kostao 96 miliona evra.

    News International je platio odštetu desetinama žrtava skandala, uključujući glumca Džada Loa, fudbalera Ešlija Kola i bivseg zamenika britanskog premijera Džona Preskota.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE