Panasonic otpušta 7000 zaposlenih

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Panasonic otpušta 7000 zaposlenih

  Japanska kompanija Panasonic nakon što je prošle zabeležila dosad najveći gubitak, smanjiće broj zaposlenih za 7.000, ali preduzeće i druge mere da bi poboljšala poslovanje, izjavio je novi predsednik te kompanije Kazuhiro Cuga.

  “Nalazimo se u teškim uslovima u pogledu finansijskih I poslovnih prilika”, rekao je Cuga, koji je u sredu imenovan za predsednika te najveće japanske elektronske kompanije.

  Cuga je naglasio da radi poboljšanja profitabilnosti, Panasonic odlučno namerava da ukloni stvari koje ne vode do profita, preneo je Kyodo.

  U prethodnoj poslovnoj godini, Panasonic je zabeležio gubitak od 9,7 milijardi dolara, što je delimično posledica masovnih gubitaka u njegovim poslovima vezanim uz proizvodnju televizora.

  Elektronski giganti Panasonic i Sony su, istovremeno, objavili svoje partnerstvo u proizvodnji televizora s OLED (Organic Light Emitting Diode) ekranom – sa svetlećim diodama koje se sastoje od organskih komponenti koje emituju svetlost.
  Cilj je, pre svega, da se stvori nova generacija svetlećih organskih dioda kako bi se proizveli OLED ekrani velike definicije po privlačnim cenama.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE