Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Frigomex d.o.o.

    Preduzeće „Frigomex“ d.o.o. osnovano je 1992.godine kao porodična firma sa troje zaposlenih. Od tada je poslovala pod različitim imenima (Mexim, Metalmex), kada se bavila trgovinom na veliko pre svega u oblasti crne metalurgije. Dve godine po osnivanju u proizvodni program uvrstili su i prodaju rezervnih delova za rashladnu i klima opremu. Pored veleprodaje ubrzo su otpočeli i razvoj sopstvenog servisa za rashladu opremu, biro za projektovanje i inženjering.

    Od 2001.god uselili su se u poslovno – proizvodni prostor na sadašnjoj adresi gde su im mogućnosti daljeg razvoja porasle.

    Radeći na poslovima gradnje hladnjača sa termoizolacionim panelima, ostvarili su zavidne rezultate i stvorili veoma uspešan sektor koji se danas bavi gradnjom privredno – komercijalnih objekata čije su fasade i krovovi od termoizolacionih panela visoke energetske efikasnosti i vrhunskog vizuelnog
    izgleda. Referenc lista Frigomex-a samo potvrđuje činjenicu kvaliteta njihovog poslovanja.

    Danas firma zapošljava 25 stručnih radnika, poseduje sopstveni mašinski park i vrhunsku opremu za montažu panela, arhitektonsko-građevinski biro, sektor za projektovanje mašinskih instalacija hlađenja i klimatizacije. Zastupnici su i distributeri nekoliko stranih kompanija i licencirani izvođači najvećeg proizvođača termoizolacionih panela u svetu kompanije „Kingspan“. Sa njima zajedno, sada rade na obuci ljudi na ugradnji foto ćelija i foto-naponskih panela za proizvodnju električne energije i specijalnih „energy“ panela za hale i skladišta, jer u cilju imaju pre svega gradnju koja će biti visoko energetski efikasna i ekološki prihvatljiva.

    Milenko Petković, generalni direktor, za Bizlife portal kaže da ne postoji specijalan recept za stvaranje uspešnog preduzeća u Srbiji, ali veruje da su veliki trud, rad i stalno učenje, usavršavanje i želja za uspehom u poslu koji volite jedini put ka tom cilju. Pored puno rada, dodaje da je neophodno i malo sreće.

    Kada su pitanju mere države koje bi potpomogle razvoj malih i srednjih preduzeća Petković smatra da je stabilnost tržišta najbitnija činjenica za uspešan razvoj. „Pod tim mislim i na stabilnost valute, zakona, okruženja, kao i na ozbiljnost vlade i njenu iskrenu nameru da stvara uslove za ravnopravno poslovanje svih učesnika na tržištu,“ navodi Petković ističući da je za uspeh neophodno planiranje i vreme jer se ništa ne može postići preko noći. „Dakle, država dobrim zakonima mora da omogući ravnopravne uslove i stabilnost, sve drugo mora biti lična inicijativa i konkurentnost učesnika na tržištu.“

    Što se tiče daljeg razvoja Frigomex-a, generalni direktor preduzeća ističe da se bazira na uvođenju novih tehnologija i materijala u gradnji, visoke energetske efikasnosti i ekološkoj zaštiti.

    „Kupovina nove i savremenije opreme za montažu, usavršavanje i obuka svih zaposlenih kao i naš značajniji nastup u regionu, tj. povećanje tržišta, stvoriće nam mogućnosti za dalji rast i uspeh. Nadam se da i ova kriza u građevinskom sektoru ima svoj kraj i očekujemo da brojni investitori prepoznaju vrhunski kvalitet koji dobijaju u saradnji sa našom kompanijom. Ova vrsta građevinskih radova je naša posebna orijentacija i specijalnost pa sam siguran da smo u toj oblasti jedna od vodećih firmi ne samo u Srbiji nego u čitavoj Evropi,“ zaključio je Petković.
    I.M.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE