Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pajtić ponovo premijer Vojvodine

    Skupština Vojvodine izabrala je pokrajinsku vladu sa 11 resora, koju će u trećem mandatu voditi potpredsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić.

    Za izbor Pajtićevog kabineta glasalo je 79 poslanika, protiv je bio 21 a uzdržanih sedam, dok za izbor nove izvršne vlasti nije glasao jedan poslanik.

    Mandatar za sastav nove vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je  da će vlada biti manja i efikasnija od prethodne, a po svom kvalitetu autoritativnija od prethodnih.

    Pajtić je potvrdio, nakon dugih pregovora, da će u novu vladu pored Demokratske stranke i Saveza vojvodjanskih Madjara ući i Liga socijaldemokrata Vojvodine. „LSV će biti deo većine u Skupštini Vojvodine i to će dati poseban autoritet Vladi Vojvodine jer to znači da će iza stavova vlade stati i mnogo veći broj gradjana Vojvodine“, rekao je on.

    U novoj vladi, Pajtić će biti predsednik, dok će potpredsednici biti Andor Deli (SVM), Dragoslav Petrović (DS), Goran Ješić (DS) i Slaviša Grujić (LSV).

    Pajtić je uoči zasedanja Skupštine Vojvodine na kojoj se bira nova vlada Vojvodine rekao da će ona biti posvećena daljem zapošljavanju gradjana, borbi protiv krize, borbi za privlačenje stranih investicija i nastavku ulaganja u važne infrastrukturne objekte radi podsticaja privrede.

    Dodao je da će vlada nastaviti da ulaže u kvalitetnije uslove zdravstvenih usluga na nivou Pokrajine, obrazovanje i očuvanje ljudskih i manjinskih prava u skladu sa najvišim evropskim standardima.

    Najavio je beskompromisnu zaštitu prava Vojvodine i njenih gradjana, kako bi bili ravnopravni sa svim drugim gradjanima u Srbiji, i dodao da će u tom smislu Vlada Vojvodine biti partner republičkoj vladi i svim lokalnim samoupravama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE