Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako je prošao prvi radni dan sa novim pravilima u gradskom prevozu

    Dugo najavljivana nova pravila kada je u pitanju vožnja gradskim prevozom u Beogradu, danas su imala „vatreno krštenje“. „Premijeru sa zaposlenima“ obeležile su gužve.

    Kako javljaju reporteri B92, na stajalištima na kojima su pojačane kontrole putnika od jutros su velike gužve. Prema novim pravilima, kontrolori u vozilu proveravaju karte putnicima, dok ih ispred čekaju komunalni policajci. Oni putnike koji nemaju karte ili markice zamole da napuste autobus, a ukoliko ih odbiju u autobus ulaze komunalni policajci i pišu prijavu.

    Autobusi stoje na stajalištima sve dok kontrolori ne provere sve putnike. Takođe, kad kontrola uđe u vozilo nemoguće je kupiti kartu kod vozača.

    Blic piše da je saobraćaj kod okretnice autobusa na liniji 17 u Zemunu, rano jutros izgledao kao da je došlo do nezgode koja je izazvala zastoj. Saobraćajne nesreće nije bilo, ali je na stanici čekalo oko 15 kontrolora, čiji zadatak je bio da ljude uvedu na prednja i zadnja vrata, a izvedu na srednja. Zatim su ulazili u isti autobus i pregledali „bus plus“ kartice.

    Autobus na liniji 706, koji kreće iz Batajnice i ujutro je obavezno“ pun, stajao je na toj stanici dobrih 10 minuta, dok su se iza njega napravila manja kolona autobusa, pišu 24 sata. Među putnicima se moglo čuti samo negodovanje, a ni kontrolori nisu bili boljeg raspoloženja.

    Šta kažu Beograđani:

    „Mislim da ovo nije uopšte pametno. Bolje je da kao u Novom Sadu – na zadnja vrata uđeš, a na prednja izađeš. A ne da se guraš, ulaziš na prednja i zadnja, da bi izašao na srednja. To nema nigde“. (B92)

    „Zbog vas kasnim na posao. Kakav je ovo bezobrazluk“ (Blic)

    „Problem je ulaska u autobus i što kasnim na posao zbog toga“. (B92)

    „Zašto da plaćam kartu, ako ću zbog kašnjenja da dobijem otkaz? Preuzeli su modele iz zemalja u kojim se niko i ne vozi autobusom, već metrom koji mi nemamo ili automobilima koje opet nemamo, a ako imamo nemamo novca za gorivo.“ (Blic)

    „Sad i nije neka velika gužva, zato što je raspust, ali videćemo kad se krene na posao u septembru i kad krenu one gužve“. (B92)

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE