Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Odlične ocene za mjuzikl Producenti u Hrvatskoj

    Predstava Pozorišta na Terazijama „Producenti“ koja je učestvovala na Festivalu mjuzikla u Opatiji dobila je odlične ocene hrvatskih medija.

    „Trupa iznimne energije i vrhunske uigranosti. Nije čudo da je njihova izvedba ispraćena dugim, burnim aplauzom i povicima ‘bravo’!“, napisala je kritičarka „Novog lista“ Svjetlana Hribar.

    Predstavu po istoimenom brodvejskom hitu, čiju je beogradsku verziju režirao Jug Radivojević, u Opatiji je 13. jula na velikoj Letnjoj pozornici gledalo oko 1.100 ljudi, saopštilo je danas Pozorište na Terazijama.

    Za „Novi list“ to je bilo najuspešnije veče festivala, a „šestoro glavnih glumaca koji nose predstavu održava isti tempo i naboj od početka do kraja i pritom je svaki od njih napravio kreaciju vrednu da se o njoj govori“.

    Uloge Nebojše Dugalića, Slobodana Stefanovića, Ivane Popović, Milana Antonića, Nikole Simića i Miroljuba Turajlije opisane su pridevima izvrsno, maestralno, savršeno… Pohvale su dobili i baletski ansambl, hor i orkestar.

    Sajt „Liburnija.net“ takodje je ocenio „Producente“ sa Terazija kao „izvrsnu komediju“ i podsetio da su glumci tog teatra zaslužni za prošlogodišnji „ultimativni hit“ festivala u Opatiji, kada su gostovali sa mjuziklom „Maratonci“.

    „Na njihovom tragu – humorom, mjuzikl ‘Producenti’ kroz svoja tri sata trajanja oduševio je brojne gledaoce kvalitetnim numerama, dobrom saradnjom glumaca i orkestra, ali i urnebesnim provalama koje su izazivale dugotrajne salve smeha“, objavila je „Liburnija“.

    „Producenti“ su do sada najsloženiji projekat u ovom pozorištu i najzahtevniji za izvođače, kako za soliste tako i za članove hora i baleta. Komad ima 127 uloga, 150 kostima, 12 promena dekora, a uz veliki broj izvođača učestvuje i kompletan orkestar.

    U glavnom delu ansambla su Slobodan Stefanović, Jelena Jovičić, Nebojša Dugalić, Miroljub Turajlija i, u alternaciji, Andrija Milošević i Milan Antonić, uz doajena Nikolu Simića koji po prvi put nastupa u mjuziklu.

    Ova hit komedija je od 2001. godine izvedena oko 2.500 puta i osvojila nagrade „Toni“ u 12 kategorija. Uspešno je filmovana, prevedena je na čak 15 jezika, a na srpski ga je preveo Slobodan Obradović.

    Muzički aranžer za beogradsku postavku je Ivan Ilić, koreograf Igor Barberić, dirigent Milan Nedeljković, scenograf Aleksandar Denić, kostimograf Marina Medenica.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE