Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Džeksonov „Hobit“ definitivno trilogija

    Piter Džeksonova filmska adaptacija romana „Hobit“ definitivno će biti trilogija, saopštili su reditelj i producenti a prenose svi svetski mediji.

    Ovim saopštenjem potvrđene su medijske spekulacije proteklih meseci da bi roman Dž. R. R. Tolkina, prethodnica romana „Gospodar prstenova“ koji je za veliko platno takođe adaptirao Džekson, mogao da bude snimljen u tri dela.

    Džekson je objasnio da je zbog bogatstva priče odlučio da umesto dva filma, snimi tri.

    „Oduševljen sam što su ‘Newline’, ‘MGM’ i ‘Warner bros’ takođe entuzijastični u pružanju tri filma obožavaocima. Bilo je ovo neverovatno putovanje i da parafraziram profesora Tolkina, ‘priča koja je pričanjem porasla'“, naveo je Džekson u saopštenju pošto je završio snimanje filma na Novom Zelandu.

    Džeksonova odluka da snimi trilogiju „Hobit“ izazvala je kako oduševljenje kod obožavalaca tako i negodovanje nekih kritičara, koji smatraju da u romanu „Hobit“ ne postoji dovoljno materijala za tri filma.

    Džekson je objasnio da će za treći film biti korišćeni dodaci koje je Tolkin napisao za „Gospodara prstenova“, ali kritičari, naročito britanski, misle da su oni suviše dosadni i kratki za celovečernji film.

    Prvi deo trilogije pod nazivom Hobit: Neočekivano putovanje (The Hobbit: An Unexpected Journey), sa Martinom Frimanom kao Bilbom Baginsom, u bioskope stiže u decembru 2012, dok će se naredni pojaviti godinu dana kasnije.

    Treći deo biće prikazan na leto 2014.

    Sva tri dela biće urađena u 3D i 2D tehnologiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE