Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Alegorijska priča o Sarkoziju bestseler u Francuskoj

    Alegorijska priča čiji je glavni lik jedva prikriveno bivši francuski predsednik Nikolas Sarkozi, čiji je autor njegova bivša bliska saradnice, ovog leta je apsolutni bestseler u Francuskoj, piše britanski Guardian.

    Sarkozi je prikazan kao Roki, moću zaluđeni predsednik koji sa svojim ličnim trenerom manijakalno izvodi vežbe za jačanje mišića karlice na livadi ispred Jelisejske palate, pred ogledalom u svom predsedničkom kabinetu vežba bokserske pokrete.

    U jednom posebno zlobno intoniranom odlomku, Roki uoči javnog nastupa zahteva seksualnu uslugu od gradonačelnice jednog provincijskog gradića u zamenu za subvenciju za gradnju muzeja srednjevekovne istorije.

    Kontroverzna priča o ljubavi i ratu u politici u vreme Sarkozijeve vladavine u bogatim predgrađima zapadnog Pariza neočekivani je letni bestseler u Francuskoj, koji je autorku stajao posla, razbesnio Sarkozijevog sina Žana i izazvao napetosti unutar već prilično razjedinjene Sarkozijeve stranke desnog krila UMP.

    Knjiga „Monarh, njegov sin, njegov feud“ autorke Marie-Célie Guillaume već se sedam nedelja nalazi na prvom mestu najprodavanijih publicističkih knjiga u Francuskoj, zapanjivši kritičare i posramivši francusku desnicu.

    Autorka je bila šefica kabineta Patrika Deveđiana, nekadašnjeg Sarkozijevog saveznika i ministra ekonomskog oporavka, kada je odlučila da kroz prikrivenu priču prikaže raskol i unutrašnje sukobe koji su razdirali Sarkozijevu političku bazu u bogatom pariškom predgrađu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE