Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    SAD: Povlačenje noša zbog povreda dece

    Četiri miliona dečijih noša povlači se sa američkog tržišta zbog dvadesetak izveštaja o prelomu lobanje dece koja su se prevrnula s njih.

    Na adresu Odbora za bezbednost robe (CPSC) i proizvođača noša, kompanije „Bumbo International“, početkom avgusta stigli su izveštaji o pedesetak slučajeva pada dece sa noša modela „Bumbo Baby Seats“, a koje su roditelji stavljali na stolove i druga mesta visoko iznad poda.

    CPSC kaže da se još 34 dece prevrnulo s noša koje su bile na podu. Iz svih izveštaja o padovima proizlazi da se dogodio 21 slučaj preloma lobanje deteta pri padu.

    Sporne plastične noše južnoafričke proizvodnje na tržište SAD pojavile su se 2003. godine. One imaju spreda okrugle proreze u kojima se detetu zaglave noge da ne bi moglo samo ustati pre vremena.

    „Vezivanje pojasa sprečiće decu da ustanu ili padnu s noše kada se ona koristi pravilno: na podu, uz nadzor odraslih, a nikada ne na uzdignutim površinama“, piše u saopštenju. Međutim, iz CPSC-a smatraju da se bebe ipak mogu izmigoljiti s noše i pasti.

    Oktobra 2007. sa tržišta je povučeno milion istih proizvoda da bi se na njih dodalo upozorenje da se noše sa decom ne postavljaju na stolove ili na površinu kuhinjskih elemenata, što su neki roditelji očigledno činili, prenosi „Huffington Post“.

    Potrošači su sada zamoljeni da ne koriste pomenute noše dok ne preuzmu besplatan komplet koji sadrži sigurnosni pojas i uputstvo kako bezbedno koristiti nošu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE