Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Delhaize planira da u Srbiji otvori veliki distributivni centar

    Delhaize grupa planira da u Srbiji otvori veliki distributivni centar, čija bi izgradnja trebalo da bude završena do sredine 2014. godine, izjavio je izvršni predsednik te kompanije za Jugoistočnu Evropu Maheras Konstatinos.

    On je to rekao u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasimom Ljajićem.

    Belgijska Grupa Delhaize, koja je vlasnik najvećeg trgovinskog lanca u Srbiji u kojem su „delta maksi“ i „tempo“, u aprilu je objavila da će izgradnja distributovnog centra omogućiti rast i unaprediti efikasnost poslovanja te kompanije u regionu, kao i zapošljavanje oko 600 radnika.

    Kako je saopštio Kabinet potpredsednika Vlade i ministra spoljne i unutrašnje trgovine, Ljajić i Konstantinos su u sredu razgovarali o planovima razvoja i daljih ulaganja trgovinskog lanca Delhaize u Srbiji.

    Konstantinos je tom prilikom istakao da su neki od glavnih ciljeva Delhaize grupe u Srbiji pronalaženje načina da se kroz različite akcije potrošačima ponude niže cene kvalitetnih proizvoda, kao i osnaživanje kapaciteta domaćih proizvodjača, koji bi u budućnosti trebalo da plasiraju više proizvoda iz Srbije u prodajnim objektima Delhaizea u svetu.

    Ljajić je izrazio spremnost Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine i telekomunikacija da u što skorije vreme inicira promenu pojedinih zakonskih akata i ukidanje birokratskih procedura, koji
    otežavaju poslovanje domaćih i stranih kompanija.

    Takav pristup je neophodan, naglasio je ministar Ljajić, naročito zbog toga što kompanije kao što je Delhaize, koja zapošljava više od 10.000 radnika u Srbiji, planiraju dodatna ulaganja i otvaranje novih radnih mesta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE