Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Evropljanke idu u SAD da izaberu pol deteta

    Desetine Britanki godišnje odlete u SAD i plaćaju hiljade funti kako bi izabrale pol svog deteta.

    S obzirom na to da je izbor pola zabranjen u Ujedinjenom Kraljevstvu, parovi koji očajno žele da polno izbalansiraju svoju porodicu, odlaze u Njujork ili Los Anđeles. Lekari na klinikama za plodnost izvrše proveru oplođenog jajašca i onda ugrade implantant u embrion, nakon što se utvrdi da će dete biti željenog pola. Pacijenti iz cele Evrope takođe dolaze u SAD kako bi osigurali željeni pol deteta, piše „Telegraph“.

    Dr Džefri Stajnberg je rekao da je na taj način pomogao oko 40 britanskih parova, a od početka pružanja ove usluge, asistirao je u operacijama 400 britanskih žena.

    „Ukoliko želite biti sigurni u pol sledećeg deteta nijedna metoda nije bliža od preimplantacije genetske dijagnoze. Naša metoda je uspešna 100 odsto“, navodi se u pozdravnoj poruci klinike dr Stajnberga.

    „Dolaze nam parovi iz svih zemalja sveta. Pružili smo pomoć pacijentima iz 147 država, koji su želeli izbalansirati svoju porodicu“, rekao je dr Stajnberg.

    Izbor pola deteta je u Velikoj Britaniji zabranjen 1990. godine. U zabrani se kaže da se ne sme dozvoliti nijedna praksa koja može uticati na promenu pola nerođenog deteta. Zabranjeno je i testiranje embriona u tu svrhu. Britansko zakonodavstvo dozvoljava testiranje embriona samo u slučaju da je u porodici u ranijim generacijama utvrđen neki psihički ili medicinski problem koji je vezan isključivo za određeni pol.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE