Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ipak departizacija u javnim preduzećima?

    Ministarka energetike, razvoja i životne sredine Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas će depratizacije biti sprovedena, posebno u upravljanju javnim preduzećima.

    „Ljudi koji budu vodili javna preduzeća u oblasti energetike biraće se na javnim konkursima i neće biti važno da li su u nekoj i kojoj partiji“, rekla je Mihajlović na skupu o ekonomskim prioritetima Vlade Srbije koji je organizovano nedeljnik NIN i Privredna komora Srbije.

    Ona je istakla da javna preduzeća, posebno u oblasti energetike, treba da budu efikasnija i profitabilnija.

    Mihajlović je najavila racionalizaciju državne uprave i u oblasti zaštite životne sredine jer se pod ingerencijom njenog ministarstsva nalazi nekoliko agencija – za enegetiku, energetsku efikasnost, za
    zaštitu životne sredine, hemikalije, jonizujuća zračenja i Fond za zaštitu životne sredine.

    „Nema potrebe za tolikim brojem institucija“, istakla je ministara i dodala da će neke od tih agencija biti stabljene pod ingrenciju ministarstva, a neke će biti ukinute.

    Zorana Mihajlović je rekla da će naredna tri meseca biti završena sva podzakonska akta u oblasti enegetike, a da će se raditi na pripremi zakona o energetskoj efikasnosti i osnivanju fonda za energetsku efikasnost.

    Podsetila je da su pritoriteti njenog ministarstva u oblasti energetike povećanje energetske efikasnosti, uvodjenje kriterijuma u iskorišćavnaju obnovljivić izvora energrije i pokretanje infrastrukturnih projekta u oblasti enegetike.

    Prioritet u oblasti zaštite životne sredine je, kako je dodala, uredjenje reciklažnih centara i deponija na regionalnom nivou.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE