Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mihajlović najavila smanjenje broja agencija i fondova

    Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da će neke agencije i fondovi, koji se odnose na oblast energetike i zaštite životne sredine biti ukinuti, a neki će pripasti Ministarstvu energetike. Mihajlović je navela da postoji niz agencija i fondova koji posluju u oblastima energetike i zaštite životne sredine i da će oni u okviru racionalizacije državne uprave biti smanjeni.

    Mihajlović je izjavila će depratizacije biti sprovedena, posebno u upravljanju javnim preduzećima.

    – Ljudi koji budu vodili javna porduzeća u oblasti energetike biraće se na javnim konkursima i neće biti važno da li su u nekoj i kojoj partiji – rekla je Mihajlović na skupu o ekonomskim prioritetima Vlade Srbije koji je organizovano nedeljnik NIN i Privredna komora Srbije.

    Ona je istakla da javna preduzeća, posebno u oblasti energetike treba da budu efikasnija i profitabilnija.

    Mihajlović je najavila racionalizaciju državne uprave i u oblasti zaštite životne sredine jer se pod ingerencijom njenog ministarstsv nalazi nekoliko agencija – za enegetiku, energetsku efikasnost, za zaštitu životne sredine, hemikalije, jonizujuća zračenja i Fond za zaštitu životne sredine.

    – Nema potrebe za tolikim brojem institucija – istakla je ministara dodala da će neke od tih agencija biti stabljene pod ingrenciju ministarstva, a neke će biti ukinute.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE