Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pušten u rad novi pogon Sojaproteina u Bečeju

    Privatna bečejska kompanija za preradu soje „Sojaprotein“ pustila je u rad novi pogon za proizvodnju sojinih proteinskih koncentrata za stočnu prehranu.

    Vrednost investicije je 30 miliona evra, a kapacitet novog pogona je 70.000 tona.

    Planirano je da „Sojaprotein“ umesto dosadašnjih 50 odsto u izvoz plasira skoro 80 odsto svojih proizvoda.

    Generalni direktor „Viktoria grupe“, čiji je član „Sojaprotein“, Zoran Mitrović rekao je na otvaranju novog pogona da najnovija investicija omogućuje toj firmi da bude najmodernija u Evropi za
    proizvodnju sojinih koncentrata.

    Mitrović je rekao da je kompanija u proteklih deset godina povećala izvoz za osam puta.

    U proteklih deset godina izvoz „Sojaproteina“ je sa više od pet miliona evra povećan na više od 40 miliona evra, a ukupan prihod je sa 54 miliona dostigao 119 miliona evra.

    Premijer Vojvodine Bojan Pajtić rekao je na svečanosti da će povećan izvoz „Sojaproteina“ poboljšati spoljnotrgovinski bilans Srbije i njenu poziciju na medjunarodnoj sceni.

    „Pomenimo i da 40.000 privrednika saradjuje sa ‘Sojaproteinom’ i ‘Viktoria grupom’ i samim tim poljoprivreda Vojvodine je mnogo snažnija zbog ovakvog poslovanja kompanije“, rekao je Pajtić.

    Na otvaranju novog pogona „Sojaproteina“ u Bečeju bio je i vršilac dužnosti direktora Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u Srbiji Ijan Braun.

    Foto: B92.net

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE