Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dani berbe grožđa u Vršcu od 14. do 16. septembra

    U Vršcu će od 14. do 16. septembra biti održana 55.berba grožđa „Grožđebal“.

    Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, na toj tradicionalnoj manifestaciji koja se održava svakog septembra očekuje se preko 500 učesnika iz Srbije i inostranstva.

    Dani berbe grožđa počinju u četvrtak 13. septembra u 17.00 manifestacijom „U susret Grožđebalu“ na kojoj će biti posetiocima deljeno besplatno vino i kobasice i održan tamburaški koncert.

    Svečano otvaranje Dana grožđa je u petak 14. septembra u 20.00 kada će gradonačelnik Vršca predati ključeve „Grožđebala“ liku iz dela Jovana Sterije Popovića, Vinku Loziću koji je i maskota,
    odnosno zaštitno lice te manifestacije.

    Tokom petka, subote i nedelje u Vršcu će biti organizovan različit kulturno umetnički program, izložbe grožđa i vina, sportska takmičenja, makembal za decu, kao i mala škola vinarstva i izbor za
    mis „Grožđebala“.

    Na vršačku berbu, u nedelju će voziti i voz „Romantika“ koji sa beogradske stanice polazi u 8.20, a iz Pančeva u 9.00, dok je povratak u Beograd predviđen u 21.40. a u Pančevo u 21.15.

    Kako je rečeno, vinogradarstvo i vinarstvo bili su osnova privrednog razvoja Vršca, a danas se grožđe uzgaja na oko 2.000 hektara.Prva izložba vina u Vršcu održana je još 1857. godine.

    Pokrovitelj Dana grožđa je Opština Vršac i Pokrajinski sekretarijat za privredu Vojvodine, a organizator Turistička organizacija Vršca.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE