Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tanjug: Ruski kredit za rupu u srpskom budžetu

    Rusija će odobriti kredit Srbiji da popuni prazninu u budžetu i omogući da se plate i penzije redovno isplaćuju, saznao je Tanjug u diplomatskim krugovima.

    To je jedan od rezultata razgovora predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Srbije Tomislava Nikolića, u utorak popodne u Sočiju.

    Putin i Nikolić razgovarali su i o što skorijem potpisivanju Strateškog sporazuma, a dogovoreno je i da do kraja godine počne izgradnja gasovoda Južni tok na teritoriji Srbije, kao i finansiranje niza projekata u oblasti energetike, bankarstva, infrastrukture i drugim.

    Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je predsednika Rusije Vladimira Putina da dođe u Srbiju da otvori radove na srpskom delu gasovoda Južni tok, a ruski lider je poručio odnose dve zemlje treba produbiti kako bi se u perspektivi doveli na nivo strateškog partnerstva.

    Dvojica lidera su se sastala u Sočiju, u letnjoj rezidenciji ruskog predsednika Bočarov ručej, a Nikolić je ocenio da počinje nova era u odnosima Srbije i Rusije.

    Srpski predsednik je na početku sastanka ukazao na značaj projekta Južni tok i izrazio očekivanje da će radovi na deonici gasovoda kroz Srbiju početi u decembru.

    „Očekujem da počnu radovi na Južnom toku kroz Srbiju. Predstavnici Rusije i Srbije misle da bi to moglo da bude početkom decembra i pošto nemaju previše hrabosti, zamolili su me da vas ja zamolim da prisustvujete početku tih radova. Evo ja vas molim da prisustvujete otvaranju radova na gasovodu Južni tok“, rekao je srpski predsednik.

    Putin je na to samo odobravajuće klimnuo glavom.

    Foto: Tanjug

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE