Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pajtić: Novac u Pokrajini usmeren u razvoj i investiranje

    Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da Završni račun budžeta Vojvodine za 2011. godinu pokazuje da je novac u Pokrajini bio usmeren u razvoj i investiranje u otvaranje novih radnih mesta.

    Povodom odluke pokrajinske skupštine o završnom računu budžeta Vojvodine za 2011. godinu, Pajtić je rekao da se efekti najbolje vide u podatku da u Vojvodini danas ima šest hiljada nezaposlenih manje nego u istom periodu prošle godine.

    „Efekte vidimo i u tome da je izgrađena nova Toplana u Somboru, nova pokrajinska Dečja poliklinika, te da je izgrađen čitav niz objekata koji su važni u oblastima zdravstva i obrazovanja“, rekao je Pajtić.

    On je dodao da se kroz budžet mnogo ulagalo i u Industrijsku zonu u Vršcu, koja je od kapitalnog značaja za razvoj južnog Banata.

    Pajtić je rekao da je budžet zatvoren sa 60 odsto deficita koji je bio predviđen, te da je Pokrajinska vlada „bila štedljiva i da je doprinela da ukupni budžetski deficit države bude manji“.

    „Ovaj Završni račun je pokazatelj zbog čega su nam građani Vojvodine dali poverenje i na proteklim izborima i zbog čega ponovo imamo ovu vrstu odgovornosti u Skupštini i Vladi Vojvodine“, rekao je Pajtić.

    Prva tačka dnevnog reda današnjeg zasedanja Skupštine Vojvodine bila je donošenje Pokrajinske skupštinske odluke o završnom računu budžeta Vojvodine za 2011. godinu sa Izveštajem o izvršenju te skupštinske odluke.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE