Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Niš duguje pola miliona evra Montenegro Airlinesu

    Kompanija „Montenegro Airlines“, čiji su avioni od kraja februara bez produženog ugovora leteli iz Niša do Podgorice, a zatim i do drugih eropskih destinacija, isporučila je Nišlijama račun od 469.441 evra, pišu Novosti.

    Stigao je i ultimatum da će obustaviti letove sa aerodroma „Konstantin Veliki“, ako dug za period od 24. februara do 30. juna ne bude izmiren i ugovor ne bude produžen.

    Zato je Gradsko veće Niša, po hitnom postupku, donelo zaključak kojim se predlaže gradonačelniku dr Zoranu Perišiću da zaključi Sporazum o regulisanju međusobnih obaveza sa avio-kompanijom „Montenegro Airlines“, kako bi se dug izmirio.

    „Obaveze za obavljene usluge održavanja saobraćaja biće isplaćene u dve jednake rate,“ zaključili u gradski većnici. „A period od 1. jula do završetka postupka javne nabavke za postojeću liniju za zimski red letenja i zaključenja novog ugovora sa prevoznikom, regulisaće se posebnim sporazumom.“

    Na ovaj način se razrešava apsurdna situacija sa crnogorskom kompanijom, koja je do sada iz Niša letela „na poverenje“, jer prethodna gradska vlast pre sedam meseci nije potpisala novi ugovor. U međuvremenu je Gradsko veće usvojilo projekat „Unapređenje konkurentnosti Aerodroma ‘Konstantin Veliki’ u Nišu – druga faza“, kojim su planirana sredstva za podršku avio-saobraćaju.

    Ugovor Grada Niša i „Montenegro Airlines“ prvi put je zaključen februara 2010. godine, u cilju uspostavljanja novih letova sa niškog aerodroma i njegove promocije. Tako su regulisali međusobna prava i obaveza za fiksni zakup 40 karata u ekonomskoj klasi na svim letovima na relaciji Niš – Podgorica – (razne destinacije) – Podgorica – Niš, po ceni od 199 evra po prodatoj karti, uključujući sve primenljive takse i doplate.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE