Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Preti svetska nestašica slanine

    Troškovi uzgajanja svinja rastu, pa je britansko udruženje odgajivača ovih na trpezi omiljenih životinja zazvonilo na alarm. Oni tvrde da njihovu zemlju čeka nestašica slanine i kobasica, ali i da bi ovaj problem uskoro mogao dobiti i globalne razmere.

    Svetska nestašica svinjetine i slanine u ovom trenutku već neizbežna

    Šta više, u najnovijem dokumentu koji je objavilo Nacionalno udruženje uzgajivača svinja Velike Britanije kaže se da je „svetska nestašica svinjetine i slanine tokom iduće godine u ovom trenutku već neizbežna.“

    Najnoviji podaci, naime, pokazuju da se broj svinja u Evropskoj Uniji smanjuje stopom koja se ne može zanemariti, a isti trend se uočava i u čitavom svetu. Uzgajivači svinja zapali su u gubitke zbog visokih cena stočne hrane, izazvanih lošom žetvom soje i kukuruza širom sveta.

    Zbog suše u SAD i Rusiji svinjsko meso i prerađevine postaće skuplji i ređi

    Prema izveštaju „Financial Times“-a, za to su krive velike suše u Severnoj Americi i Rusiji tokom protekle sezone, koje su prouzrokovale slab rod, a samim tim i visoku cenu useva neophodnih za ishranu svinja. Još od avgusta, gotovo polovina administrativnih jedinica u SAD proglašena je za oblasti pogođene prirodnom katastrofom, zbog neuobičajeno velikih vrućina i suše. Kako bi ipak nekako prehranili svoju stoku i uštedeli novac, neki od američkih farmera pribegli su ekstremnim merama, a među njima je i farmer iz Kentakija koji životinje hrani „tek da prežive“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE