Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Casual Friday… Šta da obučem?

    Iako je u vašoj firmi petak proglašen za „casual“, to ne znači da poslednjeg radnog dana u sedmici uskačete u pocepane farmerke i omiljenu pamučnu majicu. To znači da možete da se obučete ležernije. Ipak ste na radnom mestu i sigurno želite i petkom da ostavite utisak poslovnog i odgovornog kolege.

    Ako ste „bankarski“ tip, što znači da vam je posao takav da svakodnevno nosite odela, petkom za odevnu kombinaciju možete odabrati pantalone bez ivice koje su elegantne i opuštenije, a opet će vas predstaviti u pravom poslovnom svetlu. Možete ostaviti sako kod kuće, a sa pantalonama obući košulju dugih rukava sa diskretnim dezenom (recimo sitnije pruge u sivoj ili plavo boji). I dalje ćete ostavljati utisak dobro organizovane i uredne osobe. Sportska elegancija na nogama možda nije dobro rešenje za „bankarski“ tip poslovnog muškarca. Ostanite i petkom u elegantnim cipelama, udobnim „lutalicama“.

    „Kreativan“ tip provodi nešto slobodniji poslovni dan, pa mu je i dozvoljeno da se petkom na poslu pojavi u nekom od „modernijih“ izdanja. Recimo, slim pantalone su odličan izbor, karirana košulja i udobna sportska elegancija na nogama. O patikama se ovde ne pregovara.

    Tip „od 9 do 17h“ za ovaj petak može iz svog ormara izvući par dobro očuvanih farmerki (možda pre tamniji džins). Jednostavna, jednobojna košulja odlično će ići uz džins, a za jesenji petak možete košulji dodati i prsluk. Vrlo efektan odevni komad. Cipele bi svakako morale, pre svega, biti udobne. Poslepodnevna šetnja petkom po gradu samo je odličan uvod u još jedan opuštajući vikend.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE