Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otvaranje Regionalnog zdravstvenog centra za akreditaciju

    Regionalni zdravstveni razvojni centar za akreditaciju i kontinuirano unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite biće otvoren u četvrtak u Beogradu, čime će se znatno poboljšati kvalitet usluga i bezbednost pacijenata.

    Osnivanjem tog centra „u čitavom regionu biće osigurana čvrsta baza za stalno unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga i bezbednosti pacijenata“, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Srbije, navodeći da će Centar otvoriti resorni ministar Slavica Đukić Dejanović.

    Time će, kako se ističe, biti osigurano i poboljšanje ishoda lečenja i uspostavljanje većeg poverenja korisnika zdravstvenih usluga u sistem zdravstvene zaštite.

    Na skupu će govoriti šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer, predsednik Izvršnog odbora Zdravstvene mreže Jugoistočne Evrope Goran Čerkez i šef Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Antje Rotemund,

    Najavljeno je učešće i šefa kancelarije Svetske banke u Beogradu Lu Brefora i šefa kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Dorit Nican Kaluski.

    Konferenciju organizju Ministarstvo zdravlja Srbije i Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, uz podršku Svetske zdravstvene organizacije.

    Drugog dana skupa, u petak, 5. oktobra, biće održana radionica o bezbednosti pacijenata, dodaje se u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE