Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Milo Đukanović najbogatiji kandidat na izborima u Crnoj Gori

    Standard koji su sebi osigurali baveći se politikom, a i biznisom, daleko je iznad onog koji imaju crnogorski građani, navodi u svojoj analizi podgorički dnevnik Vijesti, koja se bavi parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, zakazanim za 14. oktobar.

    Iako nema podataka je li na popisu 21 multimilionera koji žive u Crnoj Gori, Vijesti ističu da, prema neslužbenim podacima, „uverljivo s najviše ličnog kapitala u izbornu trku ulazi bivši premijer i čelnik vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, koji je i nosilac liste „Evropska Crna Gora“.

    Kako navodi list, Đukanović u Upravi za nekretnine službeno ima ubeležen samo stan od 187 kvadrata, a komisiji za sprečavanje sukoba interesa prijavio je premijersku platu od 1.234 evra uz bonus od 900 evra. Vijesti raspolažu i s „dostupnim“ podacima da je čelnik DPS i suvlasnik Univerziteta Donja Gorica (UDG) te da ima kapital u firmama Capital invest, Global Montenegro i da je jedan od deoničara Prve banke, koju kontroliše njegov brat Aco Đukanović.

    Srđan Milić, nosilac liste Socijalističke narodne partije, najjače opozicione stranke ima privatni biznis, stan i kuću u Budvi, dok dr. Ranko Kadić, nosilac liste Srpski nacionalni savez, kao specijalista nuklearne medicine, ima privatnu ordinaciju „Kadić medical“.

    Miodrag Lekić, nosilac liste Demokratskog fronta ima značajne nekretnine u Baru i na Žabljaku, bivši je ambasador Srbije i Crne Gore u Rimu, a danas univerzitetski profesor u glavnom gradu Italije.

    U Crnoj Gori živi 21 multimilioner, čije ukupno bogatstvo se procenjuje na 2 milijarde dolara. Tu informaciju je nedavno objavila kompanija „Walth X“ u izveštaju „World Ultra Report 2012. – 2013.“

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE