Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Danas je svetski dan Džejmsa Bonda

    Petak 5. oktobar 2012. godine proglašen je za Svetski dan Džejmsa Bonda i širom sveta će se brojnim manifestacijama obeležiti 50. godišnjica ove čuvene franšize o tajnom agentu 007.

    Bond je prešao veliki put u proteklih 50 godina od prvog prikazivanja budžetski skromnog filma „Doktor No“ 5. oktobra 1962. godine. Glavni lik bio je ubojiti tajni agent koji nosi Savil Rou odela, vozi Aston Martin, voli svoje martinije protresene a ne promešane i predstavlja se kao „Bond, Džejms Bond“.

    Dva mlada producenta, Kanađanin Heri Salcman i Amerikanac Albert Brokoli kupili su prava na ekranizaciju serije romana Ijana Fleminga, bivšeg obaveštajca iz Drugog svetskog rata koji je agenta 007 osmislio kao neku vrstu svog alter ega. Salcman i Brokoli su imali budžet za film od svega milion dolara, ali su uz pomoć sreće uspeli da privuku neverovatan tim talenata.

    Filmski serijal o agentu 007 je najduža filmska franšiza u istoriji sa 23 snimljena filma. Najnovija avantura ovog agenta se zove “Skyfall“ i pojaviće se 26. oktobra u Britaniji i 9. novembra u SAD, a u domaćim biopskopima od 1. novembra.

    Pojavila se i naslovna numera za najnoviji film o avanturama tajnog agenta u izvođenju britanske pevačice Adel, koja je snimljena u studiju u Londonu sa orkestrom koji broji 77 članova.

    U SAD će biti organizovani različiti događaji povodom obeležavanja Svetskog dana Džejmsa Bonda, uključujući retrospektivu filmova u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku i veče posvećeno muzici iz Bondovih filmova u Akademiji filmske umetnosti i nauke u Los Andjelesu.

    U ostalim zemljama širom sveta takodje su planirani posebni dogadjaji, pa će tako u Velikoj Britaniji biti održana aukcija Džejms Bond memorabilije, čiji je prihod namenjen UNICEF-u i drugim humanitarnim organizacijama. Radio stanice širom sveta će tog dana puštati Bond teme.

    U Belgiji i Južnoj Africi, radnici će ovaj dan obeležiti oblačenjem haljina i odela u stilu Džejmsa Bonda, u okviru “Ležernog petka“. Osim toga, dokumentarni film “Sve ili ništa: neispričana priča o 007″ biće prikazan u Australiji, Belgiji, Francuskoj, Holandiji, Indiji, Japanu, Letoniji, Meksiku i Rusiji. Dokumentarac je praćen intervjuima sa petoricom od šest glumaca koji su igrali Bonda.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE