Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od ponedeljka nastavak subvencija za stambene kredite

    Vlada Srbije obezbedila je iz budžeta dodatnih 500 miliona dinara za subvencionisane stambene kredite u 2012. godini, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede.

    Kako se precizira, Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) obavestila je poslovne banke da je spremna da nastavi da prima nove zahteve za dobijanje subvencionisanih kredita.

    Ističe se da se prijem novih zahteva očekuje već od ponedeljka, kao i da su uslovi za korisnika kredita ostali nepromenjeni.

    Izmenama i dopunama uredbe o merama podrške građevinskoj industriji kroz dugoročno stambeno kreditiranje u 2012. godini, koje je usvojila srpska vlada, kako se ističe, nastavlja se projekat koji se uspešno realizuje još od 2005. godine i koji je dao veliki doprinos razvoju tržišta nekretnina u Srbiji.

    Ta uredba predviđa novine u pogledu skraćenja i ubrzanja same procedure odobrenja subvencionisanog kredita, tako što će ubuduće Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita sastavljati nacrt ugovora između korisnika i Republike Srbije.

    Time će se, ističe se, drastično uštedeti na vremenu i proceduri odobravanja, kao i na samoj realizaciji kredita. Dodaje se da se prvi put definišu rokovi postupanja, kako za Nacionalnu korporaciju, tako i za banke.

    Na zvaničnoj veb prezentaciji Korporacije (www.nkosk.rs) svima će biti dostupni dijagrami aktivnosti samog postupka odobrenja, kako subvencionisanih, tako i komercijanih kredita.

    Dodaje se da se uvodi i SMS servis za obaveštavanje korisnika o svim fazama obrade njegovog zahteva u realnom vremenu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE