Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dinkić: Novi zakon o akcizama

    Ministar finansija Mlađan Dinkić najavio je izmene više zakonskih propisa među kojima i zakon o akcizama, reformu paušalnog oporezivanja, poreza na imovinu.

    Dinkić je rekao da će u narednoj godini biti urađen nov zakon o akcizama koji će predvideti petogodišnji tempo akciza kako bi duvanska industrija imala jasan plan poslovanja.

    On je dodao da je u planu i reforma paušalnog oporezivanja kako bi se plaćao porez na imovinu, paušalni porez i porez i doprinos na plate, a ne kao do sada mnoštvo raznih poreza.

    „Porez treba da se plaća srazmerno ekonomskoj snazi a razmišljamo i o tome da uvedemo porez na nekorišćeno poljoprivredno ili gradsko zemljište i omogućimo onima koji ga ne koriste da ga prodaju ili rentiraju“, rekao je Dinkić.

    On je najavio i da će do kraja ove sedmice biti i promenjen porez na dobit preduzeća koji će sa 10 biti povećan na 15 odsto što je, ocenio je ministar, ipak niže poresko opterećenje nego u zemljama Evropske unije gde iznosi 25 posto.

    Dinkić je naglasio da će biti uvedene i olakšice za velike investicije, a medju njima naveo da će one koje iznose više od milijardu dinara biti oslobodjene poreza na dobit u narednih 10 godina.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE