Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jučerašnja krađa iz holandskog muzeja vredna 25 miliona dolara

    Juče je neverovatnom veštinom iz muzeja Kunstal u Roterdamu ukradeno sedam umetničkih slika uključujući Pikasa, Monea i Matisa. Dileri procenjuju da je vrednost ovih dela oko 25 miliona dolara.

    Iskusni provalnici su uspeli da „prevare“ elektronski bezbednosni sistem muzeja i da nezapaženo iz zgrade iznesu vredna platna. U izveštaju holandske policije stoji da je krađa izvršena oko tri sata posle ponoći. Između ostalih sa zidova su odneta dva Moneova akvarela londonskih mostova i Pikasov crtež čoveka sa rupičastom bradom i zelenim šeširom. Tvrde da će lopovi teško moći da preprodaju ukradene radove jer su ovi već registrovani kao nestali.

    Trenutno je u svetu registrovano oko 300 hiljada ukradenih umetničkih dela sudeći po izveštaju agencije Art Loss Register. Ovde spada i 206 dela Matisa i preko 1000 Piksaovih radova.

    Pre četiri godine desila se poslednja veća krađa umetničkih slika u Cirihu i to iz privatne kolekcije Emila Džordž Buhrlea. Jedna od ukradenih bila je Sezanova slika „Dečak u crvenom prsluku“ koju je pronašla srpska policija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE