Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Da li ženi dati volan u ruke?

    Beogradske ulice vrve od komentara:“Znao sam! Žena za volanom! Ko ti dade dozvolu!?“ Ovo je čista nepravda i to naučno dokazana, a slede i argumenti.

    – Žene imaju bolji vid i pregled od muškaraca. Da se ne bi ulazilo dublje u fiziološke zakone, žene jednostavno imaju više kupastih ćelija u mrežnjaći oka.

    – Žene su pažljivije u vožnji i bezbednije su za saobraćaj. Još uvek vožnju smatraju sigurnim prevozom do željenog odredišta za razliku od muškaraca kojima je vožnja sredstvo za dokazivanje muškosti (muškost u komadima limarije i stakla u kombinaciji sa raznobojnim kablovima).

    – Žene nisu bučne dok voze i kao takve su prijatnije za okolinu. Ne maltretiraju sirenu bez razloga, nemaju potrebu da urlaju i vrište kada ih drugi vozač „preseče“ i ne izlaze iz kola da pokažu svoje borilačke veštine. Dakle, ne rade sve ono što je za muškarce uobičajen repertoar ponašanja kada su za volanom.

    – Još jedna naučno potkovana tvrdnja – žene mogu da rade više stvari odjednom. Dok voze mogu da se šminkaju, slušaju radio emisiju i razgovaraju telefonom (preko spikerfona, naravno). Dakle, praktične su.

    Uostalom, automobili koje žene voze mnogo su živopisiniji (crveni, žuti, zeleni), manji su, ne zauzimaju dva parking mesta, manje troše i čuvaju okolinu.

    Kome je bezbednije dati volan u ruke?
    M.P.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE