Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Osniva se nova bonitetna agencija

    Kineska bonitetna agencija Dagong saopštila je da će sa američkim i ruskim partnerima osnovati novu nezavisnu grupaciju.

    Nova agencija biće konkurent američkim agencijama za koje tvrdi da su se „pokazale neadekvatnim“.

    Kineska firma pokrenuće zajednički poduhvat sa agencijom “ Egan-Jones Ratings“ iz Pensilvanije i ruskom agencijom „RusRating JSC-„, prenela je agencija AFP.

    Zajednička kompanija, pod nazivom „niversal Credit Rating Group “ baviće se ocenom globalnih rejtinga „kao potpuno nezavisna rejting agencija“, navodi „Dagong“.

    „Postojeći sistem za ocenjivanje medjunarodnih kreditnih rejtinga pokazao se neadekvatnim da ispuni zadatak pružanja odgovornih i pouzdanih ocena“, navodi kineska agencija, dodajući da je potrebna nova institucija da „ublaži ekonomske rizike u razvoju ljudske civilizacije“.

    Tri partnera „ne zastupaju interese neke određene države ili grupacije“, a „niversal Credit Rating Group “ „pružaće globalnim tržištima kapitala nepristrasne informacije o kreditnim statusima“, dodaje „Dagong“.

    Američke agencije „Fitch“, „Standard and Poor’s“ i „Moody’s“ na udaru su kritika jer su propustile da upozore na neminovnu globalnu finansijsku krizu 2008. Mnoge kompanije povezane sa američkim tržištem nekretnina, gde je kriza buknula, su od datih agencija do poslednjeg trenutka dobijale vrhunske kreditne ocene.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE