Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bisić: Sredstva od „Telekoma“ nisu za pokrivanje deficita

    Ako sledeće godine dođe do prodaje „Telekoma“, novac se neće koristiti za pokrivanje deficita, izjavila je savetnica u Ministarstvu finansija Milica Bisić.

    Ona je gostujući na TV B92 rekla da bi se novac od eventualne prodaje „Telekoma“ mogao upotrebiti za smanjenje javnog duga.

    Bisić je objasnila da je za privredni rast dovoljno da sledeće godine poljoprivredna proizvodnja bude na nivou proseka.

    – Ove godine je poljoprivreda zbog suše podbacila tako da možemo da očekujemo da će sledeće godine biti na prosečnom nivou. Tako da ako ostale delatnosti budu na ovogodišnjem nivou, mi možemo da ostvarimo taj rast – navela je Bisić.

    Na pitanje da li će biti novca za isplatu plata u javnom sektoru pošto je najavljen njihov rast u narednoj godini pored toga što neće biti otpuštanja, ona je rekla da je ključna pretpostavka za izgradnju rebalansa i procena samog buddžeta bilo ograničavanje rasta zarada u javnom sektoru.

    – Postignut je dogovor sa sinidkatima da se maksimalan rast zarada ograniči na dva posto, što je u suštini znatno manje nego što bi bilo da su se poštovala pravila fiskalnog usaglašavanja kakva su ranije pre izmena Zakona o budžetskom sistemu postojala – navela je Bisić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE