Bajatović: Poskupljenje gasa moguće od 1. januara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bajatović: Poskupljenje gasa moguće od 1. januara

  Generalni direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović izjavio je danas da do Nove godine sigurno neće biti poskupljenja gasa, a da je od 1. januara moguće poskupljenje tog energenta.

  Bajatović je, gostujući na TV Pink, rekao da je “Srbijagas” obezbedio dovoljne količine gasa i da će morati da pooštri naplatu od potrošača, lokalnih samouprava, daljinskih sistema grejanja i od privrede.

  “Prosečna naplata je negde oko 60 odsto”, rekao je Bajatović i dodao da se “Srbijagasu” još uvek duguje više nego što to preduzeće duguje bankama.

  Bajatović je rekao da je “Srbijagas” prodavao gas po nerealnim cenama, a da nije suštinski pomogao stanovništvu, dok je nešto malo pomogao privredi.

  On je naveo da vlada nije ukinula investicione kredite “Srbijagasu”, što znači da će biti nastavljene aktivnosti na Južnom toku, skladištima, gasnim elektranama i gasifikaciji u Srbiji.

  Bajatović, koji će održati danas konferenciju za novinare povodom donošenja konačne investicione odluke za “Južni tok” u Srbiji, najavio je da će u hotelu “Hajat” biti održana svečana sednica akcionara tog projekta, odnosno predstavnika “Gasproma” i “Srbijagasa”.

  Ugovor će biti pretočen u jedan cirkular koji će važiti za sve učesnike “Južnog toka” – Bugarsku, Srbiju, Mađarsku, najavio je Bajatović.

  “Srbija je prva zemlja koja će potpisati sve finansijske elemente za početak gradnje ‘Južnog toka'”, najavio je Bajatović i dodao da će Srbija od toga imati korist od oko 200 miliona evra godišnje.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE