Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radijatori u Beogradu najzad topli

    Zimsko računanje vremena koje je stiglo u noći između subote i nedelje, sa sobom je donelo znatno hladnije vreme. Ogromna većina Beograđana su jučerašnje hladno jutro dočekali sa toplim radijatorima. Posle gotovo nedelju dana pritužbi građana da grejanje ne radi ili da im u stanu nije dovoljno toplo, napokon se sistem „Beogradskih elektrana“ stabilizovao i zagrejao sve radijatore u prestonici.

    U toku jučerašnjeg dana Dispečerski centar dobio je uobičajeni broj reklamacija građana, odnosno nešto više od 450, ali uglavnom na manje, kućne kvarove kao što je curenje vode na ventilima radijatora ili manjih kvarova u podstanicama. U odnosu na ukupan broj stanova koje greju „Beogradske elektrane“, odnosno 300.000 domaćinstava, broj reklamacija je mali, samo oko 0,2 odsto.

    – Beograđani su vikend proveli u toplim domovima, jer toplane i kotlarnice, kao i toplovodna mreža funkcionišu stabilno i nema sistemskih poremećaja – kažu nadležni u „Beogradskim elektranama“. – Molili smo sugrađane, koji su imali probleme za strpljenje, jer je sistemu daljinskog grejanja bilo potrebno nekoliko dana, celodnevnog rada kako bi se „uhodao“ posle pet meseci pauze. Beograđani nas mogu pozvati svakog dana, ukoliko imaju probleme sa grejanjem, a naše ekipe stižu, otklanjaju kvarove u roku od 24 sata, dok se za curenje vode iz instalacija hitno izlazi na teren.

    Prošla nedelja bila je problematična, jer su temperature ujutru i uveče bile veoma niske, a mnogi stanovnici prestonice, pogotovu na obodu grada nisu imali grejanje. Zbog toga i ne čudi što se od prvog dana celodnevnog grejanja, a to je bio 24. oktobar, smanjivao broj reklamacija sa 1.000 na svega nekoliko poziva u toku jučerašnjeg dana.

    Iako je i ova grejna sezona tradicionalno počela „burno“, sa mnogo žalbi i hladnih prostorija u „Beoelektranama“ kažu da je u odnosu na prve dane pretprošle i prošle grejne sezone, zabeleženo čak 25 odsto manje poziva korisnika koji su imali primedbu na rad sistema daljinskog grejanja.

    Na internet sajtu ovog preduzeća nema najava da će narednih dana doći do prestanka grejanja zbog neophodnih intervencija, tako da građani u svim delovima grada mogu da odahnu. U njihovim stanovima temperatura ne bi trebalo da se spusti ispod 20 stepeni, kako je i propisano. One zimogrožljive od četvrtka osim radijatora zagrejaće i sunce, jer će posle „zimske srede“ živa na termometru „skočiti“ iznad 15. stepena.

    Sugrađani koji se narednih dana budu suočavali sa teškoćama sa grejanjem mogu uložiti reklamacije Dispečerskom centru na brojeve telefona 2093 011 za kvalitet grejanja i 2093 100 za curenje vode iz instalacija. Broj „Beokom servisa“ je 0800 110 011 i 30 90 007 na koje takođe mogu da se prijave kvarovi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE