Uragan zatvorio njujorške berze i MMF

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uragan zatvorio njujorške berze i MMF

  Njujorške berze New York Stock Exchange i Nasdaq biće zatvorene u ponedeljak, a možda i u utorak zbog skorog dolaska uragana Sendi, a neće se raditi ni u njujorškom sedištu Međunarodnog monetarnog fonda.

  “U dogovoru s drugim berzama i učesnicima na tržištu NYSE Euronext zatvoriće svoja tržišta u ponedjeljak, 29. oktobra 2012, a čeka se potvrda za utorak, 30. oktobra”, naveo je u saopštenju.

  Ranije je NYSE planirao da obustavi samo fizičko trgovanje, a nastaviti sa elektronskim trgovanjem.

  “Podržavamo konsenzus tržišta i regulatorne zajednice da će opasni uslovi koji se razvijaju kao posledica uragana Sendi otežati naš zadatak garantovanja sigurnosti naših ljudi i zajednica, a sigurnost mora biti naš prioritet”, istakao je NYSE Euronext, izmenivši prethodnu odluku.

  “Sarađivaćemo sa kompanijama kako bismo utvrdili sledeće korake i obnovili trgovanje čim situacija dopusti”, dodaje se u saopštenju. Operator berze Nasdaq izdao je slično saopštenje.

  Portparolka MMF-a takođe je najavila da će “sedište MMF-a u ponedjeljak, 29. oktobra, biti zatvoreno iz preventivnih razloga i u skladu s potezima koje američka vlada preduzima zbog uragana Sendi.

  “MMF je pokrenuo proceduru poslovanja u kriznim uslovima i ključni zaposleni MMF-a trenutno održavaju kontakt putem elektronskih uređaja”, poručila je portparolka.

  Superoluja paralisala je istočnu obalu SAD-a.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE