Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Petrović: Ministarstvo poljoprivrede radilo po zakonu

    Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović izjavio je da je Ministarstvo poljoprivrede na čijem je čelu bio izvršavalo svoje obaveze i to na zakonom propisan način i da će zbog „uvredljive i neistinite tvrdnje“ iznete u jučerašnjem izdanju „Informera“ podneti tužbu nadležnom sudu.

    Petrović u pisanoj izjavi reagovao povodom teksta koji je danas objavljen u dnevnom listu „Informer“, pod naslovom „Petrović spiskao milione“ i „Bacio milione na strategiju“ a u kojem je reč o ugovorima za izradu Strategije upravljanja vodama i Plana upravljanja vodama.

    Petrović je naveo da je izrada strategije i plana obavezna i to do kraja 2012. godine i da je Institut Jaroslav Černi jedina institucija u Srbiji koja je akreditovana za izradu ovakvih projekata.

    „Zbog toga je prilikom sklapanja ovih ugovora bila primenjena jedina moguća procedura, predviđena Zakonom o javnim nabavkama. Pored svega ovoga predmetne ugovore je, kao Zakonom o ministarstvima ovlašćeno lice, sklopio tadašnji direktor Direkcije za vode Aleksandar Prodanović“, rekao je Petrović.

    Prema njegovim rečima, sve važne pojedinosti o ovom pitanju dostavljene su listu „Informer“.

    „Kao primer za vrednost slične dokumentacije, navodim izradu Master plana otpadnih voda na slivu Zapadne Morave, koji je završen u julu 2012. godine, a koji je finansiran od strane EU i čija je vrednost 2,9 miliona evra. Informer je izneo uvredljivu i neistinitu tvrdnju povodom regularno izvršenih poslova, koji predstavljaju zakonsku obavezu Ministarstva na čijem sam čelu bio, tako da sam prinuđen da podnesem tužbu nadležnom sudu“, zaključio je Petrović.

    Bivši ministar poljoprivrede, kako se navodi u današnjem „Informeru“, 29. juna ove godine, više od mesec dana posle izgubljenih izbora, platio je 8.537.796 dinara za izradu „Plana upravljanja vodama za sliv reke Dunav“.

    Kako se navodi u listu, prema podacima Uprave za javne nabavke, ministar je bez raspisivanja tendera potpisao ugovor s Institutom za vodoprivredu „Jaroslav Černi“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE