Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Večeras počinje Slobodna zona

    Osmi filmski festival angažovanog filma „Slobodna zona“, na kojem će biti prikazano 35 igranih i dokumentarnih filmova o najaktuelnijim društvenim i političkim temama, počinje danas u Beogradu.

    Festival, koji traje do 7. novembra, počinje u 19 časova u Dvorani Kulturnog centra projekcijom igranog filma Gde idemo sada, libanske rediteljke Nadin Labaki, koji priča o pokušaju žena da odvrate svoje podivljale i besne muževe, hrišćane i muslimane, od verskog rata.

    Manifestaciju će otvoriti književnica Dubravka Ugrešić, koja je ove godine i gost selektor. Ona je odabrala četiri filma koja se bave sudbinama migranata iz Afrike, Azije i jugoistočne Evrope u zapadnu Evropu.

    Predviđeno je da festival zatvori film Fudbalski buntovnici Žila Rofa i Žila Pereza koji donosi priču o pet fudbalera koji su pokušali da u svojim sredinama spreče građanski rat, utiču na demokratizaciju ili se bore protiv diktature, a koji je producirao fudbaler Erik Kantona.

    U Dvorani Kulturnog centra 8. novembra biće prikazani i filmovi na bis, odnosno ostvarenja koja su dobila najveću ocenu publike, a od 23 sata kao film iznenađenja biće prikazana komedija Mobilni Nedžada Begovića, koja je snimana mobilnim telefonom.

    Najavljeno je da će na „Slobodnoj zoni“ biti prikazana i tri takozvana „dokufikšn“ filma koji brišu granice između dokumentarnih i igranih ostvarenja i to Nana Valeri Masadijan, Marijine Željke Sukove i Đakomovo leto Alesandra Komodina.

    Filmski festival „Slobodna zona“ će ove godine beogradskoj publici prvi put ponuditi i prateći program pod nazivom „Noćni razgovori“, koji će se odigravati nakon večernjih projekcija u Dvorani Kulturnog centra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE