Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Održavanje zgrada državnih organa koštaće nas 3 mlrd dinara

    Sve što je potrebno kako bi najvažniji državni organi radili nesmetano – očišćene zgrade, otklonjeni kvarovi, kancelarijski materijal, vozni park, kompjuterska mreža – tokom sledeće godine koštaće skoro 3,3 milijarde dinara. Toliko je na raspolaganju Upravi za zajedničke poslove republičkih organa, čiji je posao da nabavlja ono što zatraži Predsedništvo, ministarstva, parlament, sudovi…

    Sredstva za čišćenje zgrada i namirnice za restorane odneće 252 miliona dinara, a popravke vozila, nameštaja i računarske opreme koštaće 161 milion. Papiri, toneri, uniforme, kancelarijski materijal, gorivo, cveće i zelenilo „poješće“ Kada se podmire i troškovi za plate zaposlenih u Upravi, obavljanje saniranih pregleda konobara i kuvara koji spremaju obroke za najvažnije funkcionere, preteći će novca da se dogodine urade i neki krupniji zahvati na državnim zgrada.

    U kasi je rezervisano 25,5 miliona dinara za kapitalno održavanje objekata u zemlji. Prva na listi za „šminkanje“ biće novobeogradska Palata Srbije, gde se planira sređivanje ravnog krova, a hidroizolacija će koštati okruglo 10 miliona dinara. Na spiku kapitalnih radova je i pretvaranje nekadašnje kotlarnice u Ulici kneza Miloša 20 u arhivski prostor, za šta je izdvojeno 11 miliona dinara.

    Klub poslanika, u beogradskoj Tolstojevoj ulici, dobiće sistem za automatsku dojavu požara vredan dva miliona dinara. A toliki iznos je planiran i za popravke kompleksa Obrenovića u Smederevu. Pola miliona dinara biće izdvojeno za spoljnu rasvetu vile u Užičkoj 21.

    Za sređivanje DKP izdvojeno 64,5 miliona dinara. Među planiranim radovima su: adaptacija misije u Briselu, prepravke rezidencija u Vašingtonu i Otavi i ambasade, sređivanje fasade i zamena azbestne izolacije na zgradi misije Srbije pri UN u Njujorku. Radova će biti i u Konzulatu u Herceg Novom, kao i na rezidenciji u Parizu, koja treba da dobije nove instalacije i stolariju.

    Planom za sledeću godinu predviđena je nabavka još šest automobila, vrednih ukupno šest miliona dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE