5 načina da budete zadovoljniji na poslu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  5 načina da budete zadovoljniji na poslu

  Piše: Hans Buster, osnivač Synergy Talents i profesionalni kouč

  Koliko ste zadovoljni na poslu? Da li se na kraju dana osećate nelagodno ili Vas pomisao na sutrašnji čini mrzovoljnim? Kakvi god bili Vaši uslovi, niska poslovna satisfakcija vodi nesrećnom životu. Stoga, preuzmite odgovornost i pronađite načine da se ona već  danas poboljša!

  Ovih 5 će Vam u tome pomoći:

  1. Pronađite smisao

  Satisfakcija na poslu ne može da postoji ako ne vidite smisao u onome što radite. Zbog čega ste na poslu na kome jeste? Koji su ciljevi za koje se kroz svoj posao zalažete? Kome Vaš rad donosi dobro? To su pitanja koja će Vam pomoći da pronađete Vašu svrhu. Novac (između ostalog) igra važnu ulogu kada je reč o poslovnoj motivaciji, ali dok ne osvestite višu svrhu, nećete biti zadovoljni.

  1. Dajte doprinos unapređenju radnog okruženja

  Uočavate da bi moglo da se unapredi kako stvari funkcionišu? Super, preuzmite inicijativu i iznesite to kao temu narednog sastanka! Ne tražite izgovore zbog kojih ne bi trebalo nešto da uradite („to nije deo mog posla“, „možda je ovako bolje“ itd), već pružite sebi zadovoljstvo da se osetite kao neko ko doprinosi razvoju organizacije. Uz to, pomislite i koliko ćete potencijalno olakšati rad sebi i svojim kolegama.

  1. Postavite dnevne ciljeve

  Ako imate osećaj da ste stalno u haosu, da ništa ne stižete, a zadaci se svakoga dana gomilaju, onda je vreme da se bolje organizujete. Satisfakcija na poslu uslovljena je i time kako stižete do rezultata, a ako to radite bez ikakvog plana, vrlo često ćete biti pod stresom. Osvrnite se na svoje zadatke i postavite one koje ćete danas uraditi. Krenite sa onima koji su lakši i koji Vam se čine najzanimljivijim. Osećaj postignuća na kraju dana će Vas motivisati da sutra uradite više.

  1. Postavite ciljeve za lično usavršavanje

  Nezadovoljstvo na poslu često se javlja i zbog osećaja stagnacije. Ljudi imaju potrebu da uče, razvijaju se, evoluiraju… a kada toga nema, nastaje nezadovoljstvo. Kako biste ovo predupredili, razmislite o veštinama koje Vam mogu doneti ličnu satisfakciju i pomoći Vam da lakše stižete do ciljeva. Možda se radi o nekom jeziku, internet veštinama ili veštinama prezentovanja. Bitno je da prepoznate nezadovoljstvo koje je uzrokovano na ovaj način kako biste počeli da tražite nove izvore učenja.

  1. Odmaknite se

  Nekada rad na određenim projektima može da postane dosadan, monoton i naporan. U tim situacijama morate dati sebi dozvolu da se od svega malo odmaknete. U pauzama od posla možete da radite na nekom potpuno drugačijem, kreativnom projektu koji Vas ispunjava. Uradite par vežbi, istegnite se ili prošetajte. Kupite sebi neku poslasticu kojoj ćete se radovati na sledećoj pauzi. Cilj svega je da uspostavite balans između posla i emocija i ne izgubite sebe u momentima suviše intenzivnog rada.

  Ako ste nezadovoljni na poslu, posmatrajte ga samo kao važan doprinos Vašim profesionalnim ciljevima. Ipak, sve što imate je sadašnji trenutak i zato ne dozvolite da se osećate loše,  probajte neki od navedenih načina odmah!

  Kako Vi povećavate satisfakciju na poslu?

  Poboljšajte poslovnu satisfakciju

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE