5 načina da ne IZGUBITE MOTIVACIJU za vežbanje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  5 načina da ne IZGUBITE MOTIVACIJU za vežbanje

  Gubljenje volje, odlučnosti i fokusa kada je treniranje u pitanju veoma je često. Ono se takođe povećava kako dolaze hladniji dani i želimo da smo stalno ušuškani u toplom i da ne izlazimo iz kuće. Veoma je važno da budemo motivisani za vežbanje stoga je Let’s reach success objavio kako da to učinite.

  -Postavite realne ciljeve

  Postavite ispred sebe samo ono što smatrate da možete da dosegnete. Ne idite preko granica i preko mogućnosti. Ukoliko učinite suprotno polako ćete krenuti ka neuspehu. Na ovaj način ćete se demotivisati. Sa druge strane, ukoliko su vam ciljevi realni kada ih jednom ostvarite bićete motivisani na dalje pohode. Ipak vodite računa jer što više postižete, više i želite. Ne treba otići predaleko ni u jednoj ambiciji.

  -Prekinite rutinu i probajte nove vežbe

  Rutinska ponavljanja ceo koncept vežbanja čine dosadnim. Na kraju vam odlazak na trening neće pričinjavati nikakvo zadovoljstvo. S vremena na vreme probajte neke nove vežbe kako biste proverili da li ste spremni u svakom pogledu, i kako biste uneli novine u svoj dan. Nove vežbe dobro utiču na motivaciju i podstiču vas da trenirate više.

  -Odreknite se džogiranja ili trake s vremena na vreme

  Trčanje je osnovna vežba, koja se često preporučuje, i zato je ljudi svakoga dana praktikuju. Kako biste se još više radovali ovoj vežbi ali i kako vam ne bi dosadila, pokušajte da je izbacite na primer jednom nedeljno iz svog rasporeda. Osetite kako vam telo traži ono što ste mu uskratili. Kada sledećeg dana stanete na traku, osećaj će biti izvanredan.

  -Nemojte trenirati sami, nađite društvo

  U dvoje je sve bolje. Mnogi ne žele da treniraju zato što ne žele da idu sami u teretanu. Nađite društvo kako bi se stvorila pozitivna konkurencija. Sve može postati mnogo zabavnije, a svakako je zdravije od odlaska u kafić.

  -Pratite blogove ili fitnes ličnosti

  Čitajući priče o uspehu motivisaćete se da krenete istim stopama. Ukoliko vidite da je neko drugi uspeo u nečemu shvatićete da i sami možete da učinite isto. Pored motivacije možete dobiti bezbroj korisnih saveta i naučiti mnogo toga kako biste vaše treniranje podigli na najviši nivo.

  [preporucene_vesti ids=”240449, 97700, 88616″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: printscreen

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE