Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    5 najboljih restorana u svetu

    Njujork, Modena, Lima… Ako se ikada budete našli u ovim mestima, nemojte propustiti da posetite sledeće restorane, jer su uvršteni u listu najboljih restorana na svetu.

    „Eleven Madison Park“ NEW YORK, USA

    Ono što ga čini posebnim:

    To je savršeno partnerstvo izvanrednog gostoprimstva i izvrsne hrane u ikoničnom okruženju u Njujorku, što čini Eleven Madison Park najpopularnijim restoranom u svetu. Madison Park zatvoren je zbog renoviranja u junu 2017. godine, a ponovo je otvoren u septembru, i to novom kuhinjom i renoviranom trpezarijom.

    „Osteria Francescana“ MODENA, ITALY

    Ono što ga čini posebnim:

    Osteria Francescana je dragulj u italijanskoj gastronomiji koja je prošle godine ušla u Top 50 najboljih restorana u svetu, u rukama talentovanog šefa kuhinje Massimo Botture. Na Botturine kreacije snažno utiču umetnost i muzika (posebno džez), a prostor za trpezariju čine tri elegantne sobe koje su ukrašene visokokvalitetnim savremenim umetničkim delima.

    „El Celler de Can Roca“ GIRONA, SPAIN

    Jedan od najboljih restorana na svetu? Bez sumnje. El Celler de Can Roca se nalazi u srednjovekovnom gradu Girona u Kataloniji, na severu Španije. Pre jedne decenije, porodica Roca preselila je restoran odmah pored puta od svoje prvobitne lokacije do svoje trenutne lokacije – zračnog, namenskog savremenog prostora kompletnog sa ogromnom kuhinjom.

    Porodična dinamika:

    Tri brata koja poseduju i upravljaju restoranom su svetski lideri u svojim oblastima – Joan kao kuvar, Josep kao somelier i Jordi kao patisier – tako da je njihova kombinacija kreativnosti snaga koja se vidi. Poslednjih godina, ekipa je zatvorila restoran tokom avgusta da bi započela godišnje izlete u Južnu Ameriku, Tursku, SAD i Hong Kong, kako bi proširila svoja kolektivna kulinarska iskustva.

    „Mirazur“ MENTON, FRANCE

    Ono što ga čini posebnim:

    Mirazur je na fantastičnoj lokaciji na francuskoj strani Riviere, samo malo udaljen od italijanske granice, idilično mesto za uživanje u hrani kvalifikovanog kuvara Mauro Colagreca, koji crpi inspiraciju iz svog argentinsko-italijanskog nasleđa kao i lokalni francuski region. Colagreco je u Francuskoj skoro 20 godina i nedavno je proslavio desetogodišnjicu Mirazura. Takođe poseduje Grand Coeur, brasserie i restoran u Parizu.

    „Central“ LIMA, PERU

    Central je, u svoje tri godine kao najbolji restoran u Latinskoj Americi, bio važan za transformaciju Lime u jednu destinaciju za obilazak sveta, dok je šef Virgilio Martinez vodio novu generaciju  kuvara. Martinez poseduje Lima i Lima Floral u Londonu i radi na raznim novim konceptima sa svojom suprugom i glavnom kuvaricom Pia Leon, uključujući i restoran u Kusku koji će se voditi u saradnji sa Mater Inicijativom. Martinez se takođe pojavio u seriji Chef’s Table 2017. godine.

    Izvor: BIZLife/Business Insider

    Foto: Pixabay/Youtube Printscreen

    Piše: D.A.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE