5 pitanja koja će vam PROMENITI ŽIVOT

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  5 pitanja koja će vam PROMENITI ŽIVOT

  Ponekad jednostavno nismo svesni realnosti i nemamo odgovore na najjednostavnija životna pitanja, koja smo izgubili tragajući za velikim smislom i idejama. Ovih pet pitanja će podići vaš nivo svesti i pomoći vam da promenite svoj život i postignete stvari koje ste želeli.

  1. Šta osećate?

  Naša osećanja i emotivne reakcije veoma moćno odražavaju šta je ono što mi vrednujemo. Na primer, ukoliko ste ljuti, razočarani ili isfrustrirani to oslikava vašu neusklađenost sa vašim vrednostima. Negativne emocije pokazuju kršenje vrednosti. Sa druge strane, pozitivne emocije kao što su zadovoljstvo ili uzbuđenje pokazuju da su vaše vrednosti potvrđene. Na primer ukoliko bi vaš šef rekao da je vaš rad veoma loš, a vi ste u njega uložili sate vremena i energije, osetili biste se isfrustrirano jer ste verovali u suprotno. Da je vaše zalaganje pohvaljeno osetili biste prijatne emocije za dobro obavljen posao. Potvrdili biste svoju ličnost i profesionalizam, navodi  ’Enterpreneur’.

  1. Šta posmatrate?

  Od trenutka kada otvorimo oči mi posmatramo svet oko svebe. Ironično ali istinito je da zapravo ne znamo šta je to u našoj observaciji. Sećate se priće o čoveku koji se popeo na drvo kada se reka izlila i potopila njegovo selo? Čovek je molio Boga da mu pomogne i kada se udavio pitao je istog zašto mu nije pomogao na šta mu je ovaj rekao: „Kako nisam, poslao sam ti sve te silne spasilačke čamce, a ti si vikao da će te Bog spasiti i nisi hteo da uđeš“. Skoncentrišite se i vidite stvari koje su vam pred nosem. Takođe, ukoliko često ponavljate istu grešku razlismite šta iz toga treba da naučite, a još niste. Razmišljate o svojim emocijama i postupcima, o onome što drugi rade, posmatrajte svet oko sebe i ne dozvolite da vas svakodnevica sputa da vidite očigledne stvari.

  1. Šta mislite?

  Ukoliko se posvetite svojim zapažanjima jasnije ćete razumeti svoja osećanja. Često ljudi ostaju u lošim ili nasilnim vezama, a kao objašnjenje govore „Đavo kojeg poznajem je bolji od onog kojeg ne znam“. Iz ovoga zaključujemo da su ili uplašeni promene ili se plaše da bi sledeći partner bio gori. Razumevanje vaših misli dovodi do razumevanja vašeg ponašanja jer ponašanje proizilazi iz mišljenja. Ukoliko naučite da istaknete sebi svoje mišljenje, da ga razložite i kritički prosudite da li je dobro već ste učinili mnogo za sebe.

  1. Šta želite i zašto?

  Kada znate ono što želite jasnije se samo-indentifikujete i razumete svoju svrhu i ciljeve. Kada na ova pitanja odgovorite svesni ste svojih izbora. Nedostatak jasnoće dovodi do neostvarenih aspiracija. Namere su vam jasnije i postižete ono što želite. Nakon što indentifikujete šta želite razjasnite zašto je to tako indentifikovaćete svoje vrednosti. Kada znate zašto lakše ćete opravdati svoje neuspehe i puteve. To će povećati vašu motivaciju i odlučnost.

  1. Gde je vaš fokus?

  Odgovor na ovo pitanje će vam doneti još mnoge odgovore u životu. Vaši rezultati su posledica vašeg fokusa. Često ćete biti razočarani životom i situacijom u kojoj se nalazite. Razmislite zašto je to tako i šta su zapravo vaši ciljevi. Neka loše stvari nikada ne budu u vašem fokusu. Ne opterećujte se time što nemate već idite ka tome što želite da imate. Središte vaše pažnje je ono što određuje vaš život i veliki izvor moći.

  [preporucene_vesti ids=”235413, 234305, 233279″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE