Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Iračani traže srpske građevinare i privrednike

    U Irak će do kraja 2012. otići delegacija iz Srbije na dogovor o saradnji u oblastima infrastrukture, energetike, poljoprivrede i trgovine, saopšteno je iz kabineta potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića koji u nedelju boravi u Bagdadu.

    „Ljajić i potpredsednici Vlade Iraka, Roš Nuri Šavais i Saleh al Mutlak, dogovorili su se da do kraja ove godine u Irak dodje privredno-politička delegacija iz Srbije koja bi sa iračkim kolegama dogovorila konkretne oblike saradnje u oblastima infrastrukture, energetike, poljoprivrede i trgovine“, navodi se u saopštenju.

    Potpredsednici Vlade Iraka obavestili su Ljajića da je Iraku u narednom periodu potrebna izgradnja 2.000.000 stambenih jedinica, 5.000 škola, 40 savremenih bolnica i 7.000 kilometara novih puteva i da je učešće srpskih gradjevinskih kompanija u tim projektima dobrodošlo.

    Al Mutlak je nakon sastanka sa Ljajićem rekao da postoje različiti modaliteti zajedničkih ulaganja i zajedničkog nastupa srpskih i iračkih firmi na tržištu Iraka.

    Ljajić je ugovorio i potpisivanje sporazuma o ekonomsko-tehničkoj saradnji i sporazuma u oblastima trgovine i telekomunikacija. Potpisivanjem tih sporazuma bio bi stvoren pravni okvir za povratak privrednika iz Srbije na tržište Iraka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE