Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ponuda banaka u nedelji štednje

    Pre tačno osamdest i sedam godina 31. oktobra na skupu bankara iz oko 25 zemalja sveta u Milanu osnovan je Međunarodni institut za štednju, kada je i ustanovljen Svetski dan štednje. Ovaj datum, pored toga što je formalno označen kao Dan štednje, predstavlja i svojevrsnu prekretnicu u ponašanju finansijskih institucija, koje od tada pojaćavaju propagandu štednje građana kroz različite medije i uvode različite bonuse, poklone i nagrade građanima koji im povere svoju štednju.

    Na odluku građana da osiguraju svoj novac u bankama utiče pre svega poverenje u stabilnost banke koje se gradi godinama, ali i dodatne povoljnosti na koje klijenti mogu da računaju. Upravo zbog toga, finansijski sektor već tradicionalno, svake godine tokom novembra, meseca štednje, priprema posebne pogodnosti za svoje štediše koje se tiču kamatnih stopa, rokova oročenja i drugih specifičnih uslova. Ove godine banke su se držale preporuka Narodne banke Srbije i nisu značajnije dizale uloge na štedne proizvode.


    Eurobanka – Dupla kamata u prvom mesecu oročenja

    Povodom tradicionalnog Meseca štednje, Eurobanka nagrađuje štediše isplatom duple kamate u prvom mesecu oročenja. Ova ponuda važi za depozite u evrima i dinarima, uz opciju mesečnog pripisa kamate. Eurobanka je tradicionalno poznata kao banka sa odličnim uslovima za štednju. Ponudom duple kamate u prvom mesecu oročenja, odlučili smo da nagradimo sve klijente koji nam u Mesecu štednje ukažu poverenje. Ovo je prava prilika za sve građane koji štednju prepoznaju kao način da ‘novac zarađuje novac’, da još više uvećaju svoju ušteđevinu i finansijsku sigurnost“, izjavio je Goran Tomić, Rukovodilac službe za depozite građana Eurobanke.

    Pored promotivne ponude u Mesecu štednje, klijentima u Eurobanci dostupna je široka paleta depozitnih proizvoda, prilagođena vrsti i nameni njihove štednje. U pitanju su proizvodi poput: „Slobodne štednje“ (atraktivna kamatna stopa uz uvek dostupna sredstva), klasična „Oročena štednja“, „Štednja pri ruci“ (50 odsto oročenog iznosa uvek na raspolaganju), „Euro UNAPRED“ (sa isplatom celokupne ili mesečne kamate unapred), „Euro STEP“ (depozit se uvećava za iznos mesečnog pripisa kamate) i „Blago deci“ (Štednja za decu).

    Hypo banka – Isplata kamate unapred i poklon polisa osiguranja domaćinstva

    Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Beograd će klijetima tokom novembra, meseca štednje, ponuditi da oroče novac sa mogućnošću isplate kamate unapred. Takođe, svi koji oroče više od 10.000 evra, na poklon će dobiti i polisu osiguranja domaćinstva.

    Nominalna kamatna stopa za oročene depozite na period od 15 meseci je fiksna i iznosi 5,5 odsto (EKS 5,03). Klijenti, uz isplatu kamate unapred, imaju mogućnost izbora oročenja na tri, šest i dvanaest meseci.

    -I ove godine smo našim klijentima, ali i građanima koji tek razmišljaju da oroče svoj novac, ponudili konkurentne uslove za oročenu štednju, i mogućnost da kao posebnu pogodnost dobiju poklon polisu osiguranja domaćinstva. Poverenje štediša u Hypo banku svakodnevno raste i zato nastojimo da konstatno unapređujemo svoju ponudu i prilagodimo je njihovim potrebama, ne samo u mesecu štednje, već tokom cele godine – istakao je Dušan Mihailović, direktor sektora upravljanja prodajom Hypo Alpe Adria banke.

    AIK Banka – Fleksibilna ponuda za štediše

    AIK Banka, poznata po atraktivnim uslovima štednje i tradicionalno jedna od banaka kojima najveći broj štediša ukazuje poverenje, za ovogodišnju nedelju štednje kreirala je i novi štedni proizvod prevashodno namenjen građanima koji pored garantovane sigurnosti žele i fleksibilnost. Klijenti koji oroče novac na rok do 11 meseci imaju mogućnost da podignu ulog u celosti u bilo kom trenutku uz istovremenu isplatu glavnice i kamate, uz nominalnu godišnju kamatnu stopu od 5% (EKS 4,25%). 

    Pored „Garantovano slobodne štednje“, štediše u AIK Banci očekuje i standardna ponuda oročene štednje u evrima sa posebno stimulativnim kamatama za oročenje na 15 i 25 meseci. Nominalna godišnja kamatna stopa za sredstva oročena na 25 meseci iznosi 5,7 odsto (EKS 4,87%), dok kod perioda oročenja na 15 meseci kamata iznosi 5,5 odsto (EKS 4,68%). Građanima koji oroče sredstva na 12, 15 ili 25 meseci na raspolaganju su i pogodnosti u vidu besplatnog tekućeg računa sa pozajmicom na bazi štednje i VISA Charge ili Gold kreditnih kartica bez članarine sa garantovano najpovoljnijom kamatom na tržištu.

    AIK Banka je, uz uvažavanje preporuka Centralne banke, korigovala kamatne stope kako bi izašla u susret klijentima i na sebe preuzela trošak poreza po odbitku na prihod od kamate koji od 1. oktobra iznosi 15, umesto dosadašnjih 10 odsto.

    „AIK Banka je i ranije ukazivala na rizike po stabilnost finansijskog sistema koji proizilaze iz koncentracije dospeća štednje u jednom mesecu i negativne konsekvence na cenu kredita u uslovima neracionalnog rasta cene depozita . Banka je u prethodnom periodu vodila aktivnu politiku stabilizacije depozitnog potencijala kroz disperziju rokova oročenja, a štedišama, koji nam godinama ukazuju poverenje tokom cele godine nudimo atraktivne uslove. S druge strane, kao banka sa najvišim nivoom adekvatnosti kapitala u zemlji, garantujemo za sigurnost depozita. U predstojećoj nedelji štednje, građane očekuje atraktivna ponuda i različite pogodnosti za naše redovne štediše.“ rekao je Dejan Tešić, član Izvršnog odbora AIK Banke.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE