Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi direktor Kliničkog centra: Prvo ocene, pa smene direktora klinika

    U narednom periodu biće analiziran dosadašnji rad svih direktora klinika u okviru Kliničkog centra Srbije. Ukoliko se uspostavi da neki od njih nisu radili dobro, biće smenjeni, kaže za „Blic“ novopostavljeni v.d. direktora Kliničkog centra Srbije, prof. dr Miljko Ristić.

    – Neću u startu smenjivati direktore i to sada nije u planu. Kada obavimo analizu i ukoliko ustanovimao da postoje rukovodioci koji to nisu dobro radili, biće smenjeni – objašnjava prof. Ristić.

    Još jedna novina koja se tiče organizacije rada KCS jeste ukidanje raznih pozicija pomoćnika direktora za medicinske poslove i po prvi put uvođenje broda Kliničkog centra Srbije.

    – Kao direktor ne mogu sam da donosim odluke i za to su mi potrebni savetnici. Razmišljamo i pregovaramo da oformimo bord, koji ne bi bio neko veliko telo. Sačinjavali bi ga desetak eminentnih stručnjaka iz raznih grana medicine. Uvođenjem ovakvog borda neće više biti potrebe da direktor ima pomoćnike za medicinski deo, ali će ostati oni pomoćnici koji su zaduženi za nemedicinske poslove – objašnjava prof. dr Ristić.

    Bord će ubuduće biti desna ruka direktoru najveće zdravstvene ustanove na Balkanu, a neki od članova mogli bi biti: akademik Vladimir Kostić, akademik Dragan Micić, prof. dr Ivan Paunović i prof. dr Danica Grujičić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE