Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Predstava „Deca na internetu“ premijerno izvedena u Dečjem kulturnom centru

    Premijera predstave Studio Centra „Deca na internetu“ izvedena je večeras u Dečjem kulturnom Centru. Više od 150 gledalaca prisustvovalo je pomalo i šokantnoj predstavi Studio Centra koja govori o zloupotrebi dece na internetu.

    Kroz četiri različite priče, predstavilo se 23 mladih glumaca Studio Centra koji su zrelo i sa puno emocija izneli teške likove svojih vršnjaka koji se nalaze u gotovo bezizlaznim zamkama virtuelnog sveta.

    Reprizna izvođenja ove predstave zakazana su za 10. novembar, dok će do kraja meseca predstava biti odigrana i 13, 20, 23. i 27. novembra, takođe od 20 časova.

    „Predstava je namenjena, pre svega, mladim ljudima koji u današnje vreme veliki deo slobodnog vremena provode za računarom. Pravilna edukacija dece, ali i roditelja je jedan od glavnih načina prevencije zloupotrebe najmlađih, pa tako ova predstava šalje nedvosmislenu poruku na koji način se treba zaštiti od lažnih profila, zavisnosti od interneta, trgovine decom, ali i finansijskih prevara. Veoma važna nam je bila i podrška Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i Telenor fondacije, koji su prepoznali značaj zaštite i obrazovanja dece i roditelja“, kaže Nenad Radović, glumac i direktor Centra, koji i vodi čitav projekat.

    Projekat „Deca na internetu“ rađen je 15 meseci i za to vreme učesnici u predstavi su kroz edukativni sistem na zadate teme sami osmišljavali priče, koje je stručan tim Studio Centra oblikovao u dramaturšku celinu koja je činila osnovu za samu pozorišnu predstavu.

    Sa polaznicima na samoj realizaciji predstave radili su dramski umetnici Aleksandar Marković i Čarni Đerić.

    Predstava će biti na redovnom repertoaru tokom cele sezone, a u planu su i gostovanja po drugim gradovima u Srbiji.

    Nakon predstava koje su se bavile nasiljem i narkomanijom među mladima, ovim projektom, Studio Centar je pokrio sve najveće društvene probleme dece i mladih ljudi u Srbiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE