Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „MK grupa“ i na novom tenderu želi „Hellenic Sugar“

    Predsednik „MK grupe“ Miodrag Kostić kaže da je ta kompanija i dalje zainteresovana da kupi grčki „Hellenic Sugar“.

    MK je na ponovljenom tenderu podnela pismo o namerama.

    – Mi smo dali pismo o namerama da želimo i dalje da učestvujemo na tenderu za „Hellenic Sugar“, koji je ponovljen – rekao je Kostić.

    Kostić je rekao da ide u Grčku da vidi šta se dešava i kakvu će odluku doneti nova grčka kompanija za likvidaciju imovine ATE banke. Ta banka je vlasnik 82% grčke industrije šećera „Hellenic Sugar“. ATE banci je centralna banka Grčke proletos oduzela dozvolu, a u julu je tu banku preuzela Piraeus banka.

    Na pitanje da li očekuje da će Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobriti spajanje sa „Hellenic Sugar“-om, koji ima šećarane i u Srbiji, Kostić je rekao da očekuje da dobije dozvolu.

    Na konstataciju da bi u tom slučaju „MK grupa“ držala 80% srpskog tržišta šećera, Kostić je pitao da li je normalno da mu Grčka odobri da kupi 100 odsto grčkog tržišta, a da srpska komisija ne dozvoli da dokupi 25% tržišta i da ima ukupno 80%.

    – Logično je da odobri. Zašto ne bih imao i 100% tržišta, kada u Rumuniji, Bugarskoj i Austriji po jedna kompanija ima 100% tržišta – rekao je je predsednik „MK grupe“, u čijem vlasnistvu je šećerna industrija „Sunoko“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE