Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dačić posetio ComTrade tehnološki centar u Ljubljani

    Tokom dvodnevne zvanične posete Sloveniji, predsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić posetio je i centar za razvoj softvera u Ljubljani kompanije ComTrade.

    Premijer Dačić bio je u pratnji ambasadora Republike Srbije u Sloveniji, Aleksandra Radovanovića, ambasadora Republike Slovenije u Srbiji Franca Buta, kao i delegacije srpskih zvaničnika, dok je goste dočekao predsednik grupacije ComTrade, Veselin Jevrosimović. Za ugledne zvanice organizovan je obilazak nove zgrade, glavnog razvojnog centra za Sloveniju, a predstavljena su im i najuspešnija IT rešenja koja su razvili ComTrade stručnjaci.

    „Zaista sam zadovoljan što vidim da je ekonomska saradnja svake godine sve bolja, a posebno mi je zadovoljstvo što je jedan Srbin kupio firmu ovde u Sloveniji, a koja se bavi visokom tehnologijom. To pokazuje da i mi na Balkanu imamo svoje vrednosti i prednosti u odnosu na neke druge. Posle onoga što sam video šta rade, za koga rade i razvijaju softver sigurno je da je ovo visoka tehnologija koja uspela da nadje put do krajnjeg kupca u uslovima konkurencije sa najjačim i najvećim svetskim kompanijama koje se bave informaciono-komunikacionim tehnologijama,“ zaključio je Ivica Dačić.

    Veselin Jevrosimović, Predsednik ComTrade grupacije, istakao je ovom prilikom da je regionalna saradnja jedini put do održivog rasta ključnih finansijskih parametara u Jugoistočnoj i Centralnoj Evropi. Jevrosimović je izrazio zadovoljstvo da su i politički lideri iz regiona došli do sličnog zaključka i da pružaju podršku prekograničnim poslovnim poduhvatima poput ovog koji je ComTrade sproveo u praksu.

    ComTrade je prva kompanija iz Srbije koja je još 2008. godine napravila ozbiljnu investiciju na slovenačkom tržištu sa više nego ohrabrujućim rezultatima. Kompanija razvija i implementira napredna softverska rešenja za tržišta Sjedinjenih Američkih Država i Evropske Unije i pokriva različite industrije kao što su online igre na sreću, telekomunkacije, sistemi za zdravstvo i mnoge druge. U novom ComTrade centru u Ljubljani nalazi se najveći Cloud centar u regionu, što kompaniji daje dovoljne kapacitete da pruža softverske usluge klijentima sa svih kontinenata. Gledajući na širem planu, ComTrade je najveći izvoznik softvera na slovenačkom tržištu sa dosadašnjim izvozom od preko pola milijarde dolara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE