Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Poljoprivrednici traže prijem kod Nikolića

    Asocijacija poljoprivrednika ukazala je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da su predložena loša rešenja u Nacrtu zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju jer se favorizuju veliki poslovni sistemi, a marginalizuju porodična gazdinstva.

    To udruženje, koje okuplja oko 10.000 malih i srednjih porodičnih gazdinstava, predložilo je sastanak sa predsednikom Srbije, kako bi mu bilo predočeno kakvu će štetu pretrpeti poljoprivreda ako budu primenjeni podsticaji koje je predložilo Ministarstvo poljoprivrede.

    U Srbiji do sada nije postojao Zakon o podsticajima u poljoprivredi kojim bi se na duži period definisala agrarna politika zemlje i obezbedila predvidivost u poljoprivrednoj proizvodnji, navela je Asocijacija poljoprivrednika u dopisu predsedniku Srbije.

    Istaknuto je da poljoprivrednici nisu bili uključeni u pripremu Nacrta zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, o kojem javna rasprava traje do 16. novembra.

    „Smatramo da je od ključnog značaja komunikacija i konsultacije Ministarstva poljoprivrede sa predstavnicima poljoprivrednih proizvođača prilikom donošenja dokumenata od izrazitog značaja, kao što je zakon o podsticajima koji će definisati pravac razvoja agrara na duži period“, navodi se u saopštenju Asocijacije poljoprivrednika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE