Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Specifičnosti nege suve i osetljive kože pri velikim temperaturnim oscilacijama

    Svaki organizam i organ u njemu je jedinstven, pa samim tim i koža, sa vlastitim nasleđenim karakteristikama. Ne postoje dve identične kože. Zbog toga svaka koža reaguje različito pod raznim uticajima okoline i načina života.

    Zajedničko im je to da pravilnim odnosom I odgovarajućom negom možemo značajno uticati na vidljive znake starenja, promene, procese I stanje kože.

    Stanje kada koža burno reaguje, svrbi, peče, kada je iritirana, crvena, kada se peruta, predstavlja znak za opomenu, naročito u hladnim I vetrovitim danima, kod naglih temperaturnih oscilacija I klimatskih promena.

    Ove reakcije nastaju zbog toga što je kod suve kože izražen problem nedostatka Ili smanjenog lučenja lojnih žlezda, koje učestvuju u stvaranju hidrolipidnog sloja na površini kože, a koji treba da je štiti od nepovoljnih uticaja spolja.

    Zbog toga suve I osetljive kože burno reaguju kod prelaska Iz zagrejanih I suvih prostorija na hladno I vetrovito vreme, ili obratno. Tanka I suva koža sama se ne može izboriti i tada reaguje burno. Uz malo truda, svakodnevne nege, znanja I strpljenja, ovo stanje kože se može poboljšati, vratiti blistav izgled I prozračan ten, nadoknaditi vlažnost I ujednačenost površinskog sloja.

    Obavezno se posavetovati sa kozmetičarkom, koja će osobi sa ovim problemima posavetovati kako da prvo poboljša opšte stanje, a zatim da smiri kožu, reguliše odnos masnoće I vlage, ojača prirodne zaštitne procese I ponudi individualni pristup u rešavanju problema. Preventivne mere su jako važne.

    Koži lica sa ovim I sličnim problemima preporučuju se česte blage masaže sa limfnom drenažom I detoksikacijom, mlake komprese, hladni gelovi od arnike, divljeg kestena, eukaliptusa I kreme koje deluju smirujuće, a koje su namenjene suvoj I dehidriranoj koži lica. Morske alge, plankton, kavijar, hijaluronska kiselina I kolagen su nezamenjivi.

    Ove kreme obiluju mineralima, vitaminima, proteinima I elementima za vlaženje koji vraćaju sjaj I elastičnost suvoj, tankoj I osetljivoj koži. Pri izboru preparata treba biti obazriv, jer se često dešava da koža negativno reaguje na proizvode koji su se u normalnim uslovima pokazali sasvim zadovoljavajući.

    Suva koža je zahtevna, pa treba biti izuzetno pažljiv I izbegavati bilo kakve eksperimente sa kremama I negom uopšte. Suvoj I osetljivoj koži je potrebna ciljana nega i od prvih naznaka crvenila i iritacije treba koristiti preparate koji su namenjeni isključivo takvoj koži. Naročito je važna dnevna nega u hladnim I vetrovitim danima, kad se koža dodatno isušuje. Tada treba koristiti kreme koje imaju dosta masnoće I vlage I koje smiruju iritaciju. Nanositi ih uz laganu masažu

     
    Autor

    Sloba Bubanja

    www.estebel-mn.com

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE