Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sunoko obezbedio bolje uslove poslovanja zaposlenima

    Generalni direktor Kompanija Sunoko, Ljubiša Radenković potpisao je novi Kolektivni ugovor sa reprezentativnim sindikatima u cilju unapređenjea socijalnog dijaloga. Na ovaj način pružena je mogućnost za bolje uslove poslovanja poslodavcu i interesima zaposlenih, koji je preduslov svake naredne saradnje.

    – Potpisivanjem novog Kolektivnog ugovora težili smo da se uvaže interesi zaposlenih, obezbedi dodatan stepen sigurnosti i stabilnosti svim zaposlenima u kompaniji, i da se stvori mogućnost da se zavisno od ostvarenih rezultata rada omogući dodatno stimulisanje zaposlenih – izjavio je Ljubiša Radenković, generalni direktor Sunoka, dodajući da je kolektivni ugovor u potpunosti usklađen sa Posebnim kolektivnim ugovorom za delatnost poljoprivrede, prehrambene, duvanske industrije i vodoprivrede Srbije, s tim da su ugovorena i veća prava radnika. Primera radi, regres i topli obrok su utvrđeni u većem iznosu od onog predviđenog Posebnim kolektivnim ugovorom.

    Tekst novog Kolektivnog ugovora Sunoka je plod zajedničkog rada predstavnika Sindikalne Organizacijw Samostalnog Sindikata Sunoka d.o.o. čiji je predsednik Goran Roganović, Sindikata privrednog društva Sunoko d.o.o. Novi Sad čiji je predsednik Ranko Dronjak, kao i menadžmenta kompanije Sunoko i odgovara svim zahtevima Zakona o radu Srbije i savremenog tržišta rada.

    Posebni kolektivni ugovor neophodno je da poštuju svi partneri, ali i da ga zajedno unapređujemo. Na ovaj način, može se doprineti povećanju konkurentnosti radne snage i građenju fleksibilnijeg tržišta rada u Srbiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE